Een ontdekking in Vietnam: spotgoedkoop biertje

In een trending video op TikTok zie je Louie genieten van het bruisende nachtleven in Vietnam. Terwijl hij aan zijn eerste pint zit te nippen, deelt hij enthousiast: “Je kunt hier 17 biertjes krijgen voor de prijs van één in het VK. Ik weet wat ik vandaag ga doen!” De prijs van zijn biertje? Slechts 47 cent. En de smaak? “Best behoorlijk, eerlijk gezegd“, aldus Louie. “Je kunt er letterlijk 10 drinken en nog steeds niet meer dan 5,80 euro uitgeven.

@louiecarabott_“handsome man” 😭♬ original sound – Louie Carabott

Internationale Bierdag wordt jaarlijks gevierd op de eerste vrijdag van augustus. Het feest, begonnen in 2007 in Santa Cruz, Californië, heeft als doel vrienden bij elkaar te brengen, bierbrouwers en servers te eren, en bierliefhebbers wereldwijd te verenigen.

Vietnam: een paradijs voor bierliefhebbers

Vietnam blijkt een paradijs voor bierliefhebbers. Louie vertelt dat het bijna de moeite waard is om alleen voor het bier naar Vietnam te vliegen. “De kosten van levensonderhoud hier in Zuidoost-Azië zijn krankzinnig laag. Ik heb net een maaltijd gehad voor ongeveer 2,32 euro en de kamer waarin ik verblijf kost 11,60 euro per nacht. Vergeleken met het Verenigd Koninkrijk geef ik hier nauwelijks geld uit.

Andere reizigers bevestigen Louies ontdekking. Een medereiziger reageert in de comments: “We zijn net terug uit Vietnam, we vonden een biertje voor 30 cent!” Een ander voegt toe: “Het is hier belachelijk goedkoop en ik wil nooit meer naar huis.” Een derde herinnert zich: “Vers bier in Vietnam kostte vroeger 9 cent per beker. De goede oude tijd. Geniet ervan!