Beithir Fire is een biertje met een alcoholpercentage van 75%

Op sociale media kom je tegenwoordig van alles tegen: influencers, recensenten, dokters en comedians. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of er is een markt voor. Dat geldt dus ook voor het testen van biertjes: op TikTok kun je via de @1minutebeerreview korte video’s bekijken waarin uiteenlopende biertjes worden getest.

Achter dit account zit Dan, een bierliefhebber die inmiddels al meer dan 1900 verschillende biertjes heeft uitgeprobeerd. Variërend van lichte en donkere, tot pittige en alcoholvrije biertjes: Dan weet er alles van en voorziet ze van commentaar. Onlangs plaatste hij een video op TikTok waarin hij naar verluidt het biertje met het hoogste alcoholpercentage ter wereld recenseerde. De fles Schotse Beithir Fire – afkomstig uit Edinburgh – bevatte maar liefst 75% alcohol. Het biertje is zelfs voorzien van een waarschuwingslabel, die de koper op het hart drukt verantwoord met het product om te gaan.

sterkste bier ter wereld

De video ging viral op Internationale Bierdag

Dan plaatste de video op 2 augustus, oftewel op Internationale Bierdag. In de video is te zien dat het gaat om een fles van wel 330 milliliter, waarvan ‘slechts’ 35 milliliter per consumptie wordt aangeraden. De bierkenner schroomde dan ook niet om een glaasje te proberen. Hij vertelt dat de Beithir Fire zijn 1988ste biertje is en dat hij stiekem best een beetje nerveus is om hem te proberen.

Hij voegt de daad vervolgens bij het woord en laat zien dat het biertje bij het doorslikken direct begint te branden. Met een doek veegt hij direct zijn voorhoofd af en barst onmiddellijk in proesten uit. “Het is net alsof mijn tong verbrand is” laat hij de kijkers weten. “Sterker nog, volgens mij is mijn tong gevoelloos geworden!” Het brouwproces van het Schotse biertje duurt lang: het proces duurt twee manden, waarin het biertje drie keer door een filter gaat.

Kijkers smullen van de video en kijken hun ogen uit

Volgers van het account krijgen geen genoeg van de video waarin Dan het biertje probeert. Velen komen niet meer bij van het lachen: “Hiermee ga je gegarandeerd een leuke avond tegemoet!” Anderen geven aan te zullen bedanken als ze het biertje ooit aangeboden krijgen: “Nu weet ik wat ik in ieder geval niet moet kopen!” 

Sommige volgers geloven hun ogen niet: “Is dit bier? Sterke drank zul je bedoelen!” Veel volgers geven aan de video meerdere keren te hebben bekeken, maar nog altijd in een deuk liggen. “Ik kan gewoon niet stoppen met lachen” klinkt het bijvoorbeeld. Vooral op het moment waarop het zweet hem uitbreekt, kunnen vele volgers hun lachspieren niet bedwingen. “Ik heb de video al tig keer bekeken, maar het blijft gewoon hilarisch!”  Je kunt de gehele video hieronder bekijken:

@1minutebeerreview 1 Minute Beer Review – Beer 1988 WORLDS STRONGEST BEER!!! SCOTTISH BELTHIR FIRE – 75% ABV!! #WORLDSSTRONGESTBEER #WORLDS #STRONGEST #BEER ♬ original sound – Dan | 1 Minute Beer Review