Als je niet meer voor een bepaald bedrijf werkt, zijn we nog weleens geneigd om stiekem allerlei bedrijfsgeheimen met anderen te delen. Ook tech TikToker Tyler deed dit, die eerder bij Apple werkzaam was en nu filmpjes maakt waarin hij iPhone-gebruikers op de hoogte brengt van allerlei tips. Zo gaf Tyler ook deze vijf tips, die ervoor kunnen zorgen dat jouw iPhone langer mee gaat.

1. Niet volledig uitzetten

Je hebt het vast al eens eerder gehoord: je moet je telefoon niet te vaak aan- en uitzetten. Dit is omdat de telefoons ontworpen zijn om lang aan te blijven. Het aan- en uitzetten kost veel energie en dat kan je iPhone niet ten goede doen. Tyler raadt het dan ook af om je iPhone te vaak aan te zetten of uit te zetten. Als je niet gestoord wilt worden, kun je het beste je apparaat op stil zetten en het uit je beeld leggen.

2. Geen foto’s naar je vrienden sturen

Dit klinkt misschien gek, maar Tyler benoemt ook dat je op moet letten met het versturen van foto’s naar je vrienden. Specifiek heeft hij het over de AirDrop-functie, waarbij je gemakkelijk foto’s en andere bestanden naar andere gebruikers kunt sturen. Wat er gebeurt bij het AirDroppen, is dat de telefoon twee versies van de foto maakt. Je hebt namelijk de letterlijke foto, maar je krijgt het ook binnen als een bijlage in je berichtenapp. Dit neemt kostbare opslagruimte in beslag en is dus eigenlijk ook onnodig. Hierdoor gaat ook je batterijduur achteruit.

nooit doen met iPhone

3. Neem je telefoon niet mee in de douche

Hoewel het in eerste instantie vanzelfsprekend lijkt, nemen toch meer mensen hun telefoon mee de badkamer in dan je misschien zou denken. Veel mensen zetten muziek aan en doen dit dan via hun iPhone. Het ding is, als je warm water gebruikt bij het douchen of in bad gaan, komt de warme damp natuurlijk in de lucht terecht. Dit dringt vervolgens weer je toestel binnen waardoor je iPhone oververhit kan raken. Dit is natuurlijk schadelijk voor je batterij én je hebt ook nog eens kans op brandgevaar. Neem je telefoon daarom niet mee de badkamer in als je gaat douchen, of zorg dat je muziek via een externe speaker afspeelt. Dan kun je je telefoon gewoon buiten de badkamer houden.

4. Slaap niet met je telefoon naast je

Veel mensen slapen met hun telefoon naast zich, maar ook dit kan nogal gevaarlijk zijn. Zeker als je je iPhone ’s nachts aan de oplader hebt, word je telefoon warm. Je beweegt in je slaap, en kan het zomaar gebeuren dat je telefoon per ongeluk onder je kussen terechtkomt. En je raadt het al: je telefoon kan dan ook oververhit raken en zelfs ontploffen of in de brand vliegen. Dat wil je natuurlijk helemaal niet hebben, en zeker niet als je er ook nog eens met je hoofd naast ligt. Hou je iPhone gewoon lekker uit je bed en veilig op je nachtkastje.

nooit doen met iPhone

5. Laad je telefoon niet op tot 100 procent

Als laatste raadt Tyler aan om je telefoon niet helemaal op te laden tot 100 procent. Ook deze tip heb je misschien weleens eerder gehoord. Je telefoon hoeft namelijk niet 100 procent opgeladen te zijn om goed te functioneren. Om langdurige belasting van je batterij te voorkomen, kun je je iPhone het beste op een batterijniveau houden van 20 – 80 procent. Als je de telefoon altijd helemaal leeg laat gaan en dan weer helemaal oplaadt tot 100 procent, krijg je een beetje hetzelfde als met het veel aan- en uitzetten van de telefoon. Deze twee uitersten vragen veel energie van je batterij. Om de levensduur zo goed mogelijk te houden, kun je je telefoon dus het beste niet helemaal tot 100 procent opladen.

Lees ook: De 10 beste baardtrimmers van dit moment