Nieuwe Pekela en de provincie Groningen

Nij Pekel, zoals de Groningers dat zeggen, is een dorp in de provincie Groningen met zo’n 4000 inwoners. Onder de rook van Veendam werd het dorp Pekela vernoemd naar de rivier Pekel A. In 1810 werd het dorp opgesplitst in Oude en Nieuwe Pekela, toen Nederland werd ingelijfd bij Frankrijk.

Nieuwe Pekela staat bekend om haar sigarenfabriek en korenmolens. Verder is er het museum Kapiteinshuis Pekela gevestigd. Centraal door Nieuwe Pekela ligt het Pekelder Hoofddiep, dat met de vele bruggen en sluizen een bijzondere vaarroute biedt. Nieuwe Pekela ligt op zo’n twintig minuten rijden van de stad Winschoten, en op dertig minuten rijden van de provinciehoofdstad Groningen.

Een vrijstaande woning met twee tuinen voor een habbekrats

De aangeboden woning op Funda bezit vanwege haar vrijstaande ligging zowel een voortuin als een achtertuin. De achtertuin is het grootste en biedt een prachtig uitzicht op landerijen. Met twee tuinen is deze woning de ultieme plek om van het buitenleven te genieten. Het perceel van maar liefst 564,00 m² biedt namelijk alle ruimte om je groene vingers te laten wapperen of om gewoon lekker te relaxen in het zonnetje. Het is daarom bij uitstek een woning voor starters of gezinnen met jonge kinderen, voor die er veel buitenplezier in het verschiet kan liggen.

Echter is de woning ook uitermate geschikt voor mensen die van hun pensioen willen gaan genieten en graag wat kleiner willen zouden willen wonen. De aanwezigheid van zowel een voortuin als een achtertuin garanderen de woning gedurende de gehele dag van zon op zomerse dagen, maar natuurlijk ook wanneer de zon zich in het voor -en najaar meldt.

De indeling van de woning is allesbehalve klassiek

Je betreedt de woning via de bijkeuken, die toegang biedt tot verschillende andere ruimtes van het huis. Op de begane grond vind je onder andere de L-vormige woonkamer, de keuken, de badkamer, een slaapkamers en een berging. De keuken, de badkamer en de berging zijn te bereiken via de bijkeuken. De woonkamer en slaapkamers zijn vervolgens bereikbaar via de keuken. Daarnaast is de woning voorzien van een kelder, die weer te bereiken is via de woonkamer. Kortom, dit huis heeft allesbehalve een klassieke indeling. Op de eerste verdieping bevindt zich een ruime zolder, die de mogelijkheid biedt voor de realisatie van nog eens twee slaapkamers. Ja, je leest het goed: deze woning kan in potentie maar liefst vijf slaapkamers bevatten! Stuur de uitnodigingen voor een pyjamaparty dus maar vast rond, want in de woning kun je flink wat logés kwijt! Hieronder vind je wat foto’s van de woning:

Renovatie kan de woning naar grote hoogte doen stijgen

Wellicht vind je vijf slaapkamers iets te veel van het goede, maar zie je mogelijkheden om de kamers op een andere manier te gaan gebruiken. Vooral de zolderverdieping leent zich voor heel veel andere dingen dan twee extra slaapkamers. Maar je kunt ook de ruimtes op de begane grond, die momenteel dienst doen als slaapkamer, verbouwen en als werk- of hobbykamer gebruiken.

Als je van klussen houdt, kun je gelijk de andere kamers onder handen nemen. De woning is gebouwd in 1912 en is daarmee al meer dan 100 jaar oud. Je kunt je dus voorstellen dat de woning hier en daar inmiddels wel een likje verf goed kan gebruiken. Misschien wil je zelf een nieuwe keuken of badkamer plaatsen, of wil je de woning strippen. Het strippen van de woning houdt in dat deze deels of volledig leeggehaald en opnieuw opgebouwd wordt. Beide opties zullen de woning een enorme boost geven. Bekijk hieronder meer foto’s:

badkamer fund

keuken woning funda