Lamine Yamal maakt doorbraak op jonge leeftijd

Lamine Yamal brak op 29 april 2023 een record door als jongste speler ooit voor Barcelona te debuteren, op slechts 15 jaar, 9 maanden en 16 dagen. Hij betrad het veld tijdens de laatste minuten van een 4-0 overwinning tegen Betis in LaLiga. Sindsdien heeft hij zich gevestigd als een waardevolle speler in het eerste team van Barcelona en trok hij de aandacht van het Spaanse nationale team.

Tijdens het EK 2024 schitterde Yamal opnieuw en liet hij zijn talent zien aan een nog groter publiek. Spanje bereikte de finale en Yamal speelde een cruciale rol in de overwinning op Frankrijk, waar hij onder andere een fenomenaal afstandsdoelpunt scoorde. Zijn prestaties zorgden ervoor dat hij een van de meest besproken spelers van het toernooi werd. De jonge aanvaller toonde een volwassenheid en vaardigheid die veel ouder leek dan zijn 16 jaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lamineyamal

Contract en toekomst bij FC Barcelona

In oktober 2023 verlengde Yamal zijn contract met Barcelona tot juni 2026. Hoewel de volledige details van zijn contract niet openbaar zijn gemaakt, is bekend dat de overeenkomst een gigantische afkoopclausule van € 1 miljard bevat. Dit toont aan hoe belangrijk FC Barcelona zijn jonge talent acht.

Deco, de technisch directeur van FC Barcelona, heeft aangegeven dat de club van plan is om Yamals contract opnieuw te verlengen in 2025 wanneer hij 18 wordt. “We zijn ervan overtuigd dat hij lang bij de club zal blijven“, zei Deco in een interview. “We zijn niet bang dat hij zal vertrekken vanwege het pact dat werd gesloten toen Lamine zijn laatste officiële document tekende.

Salarisopbouw van Lamine Yamal

Het salaris van Lamine Yamal bedraagt € 1.670.000 per seizoen. Dit komt neer op ongeveer € 32.115 per week. Om dit verder op te splitsen:

  • Per maand: € 128.460
  • Per dag: € 4.588
  • Per uur: € 191
  • Per minuut: € 3,2
  • Per seconde: € 0,05

Met zijn indrukwekkende prestaties bij zowel FC Barcelona als het Spaanse nationale team, lijkt de toekomst rooskleurig voor Lamine Yamal. Zijn salaris weerspiegelt al een deel van zijn potentieel, maar met verdere ontwikkeling en meer successen zal zijn waarde waarschijnlijk alleen maar stijgen. Fans over de hele wereld kijken uit naar zijn volgende stappen en de wonderdoelpunten die hij ongetwijfeld zal blijven maken.