Is het raar om je stiefzus te daten?

Het leven kan soms net een soap zijn. Deze man merkte dat zijn broer met zijn nieuwe stiefzus begon te daten. Hun vader had een nieuwe vriendin ontmoet en na een paar maanden stelde hij zijn zonen voor aan haar en haar kinderen. Het leek allemaal prima, tot zijn broer besloot dat hij wel iets meer zag in hun stiefzus dan alleen een familielid.

 

De reacties op sociale media

De man deelde zijn ongemak op een Reddit-pagina en vroeg zich af of hij de boosdoener was omdat hij zijn broer vermeed na deze ontdekking. De reacties stroomden binnen, variërend van begrip tot totale verontwaardiging. Een gebruiker merkte op: “Ik zou zeggen dat, aangezien ze allebei volwassenen waren toen dit gebeurde en ze niet samen zijn opgegroeid, ik hen hier niet voor zou straffen.”

Een andere gebruiker voegde eraan toe: “Het klinkt alsof je je meer zorgen maakt over wat anderen van je denken dan over je eigen familie. Ze zijn niet bloedverwant, ze zijn volwassen en waren al samen voordat de ouders trouwden. Er is niets mis met hun relatie. Als ze gelukkig zijn, is dat het enige dat zou moeten tellen.”

Geen gekke gedachten

De zorgen zijn niet uniek. Veel mensen voelen zich ongemakkelijk bij het idee van daten binnen de familie, zelfs als het technisch gezien niet ‘verkeerd’ is. Een derde gebruiker verwoordde het goed: “Ik begrijp de nonchalante reacties niet. Daten binnen de familie is vreemd en ongemakkelijk, stief- of biologische broers en zussen, het maakt niet uit. Als het je ongemakkelijk maakt, ben je niet verplicht om in contact te blijven. En dat geldt voor iedereen.”

Wat de man het meest dwarszit, is de impact die deze relatie heeft op hun nieuwe gezinsdynamiek. Het is volgens hem niet alleen het idee van daten binnen de familie, maar ook hoe het de relaties binnen het gezin beïnvloedt. De man voelt zich vervreemd van zijn broer en maakt zich zorgen over de perceptie van anderen.