Het is juli, 25 graden en met een beetje geluk heb je nog vakantie ook. Samen met je maten zit je te genieten van het mooie weer, je vrije tijd en het goede gezelschap. In je achtertuin, op het terras of in het park. Het is gezellig en de nodige alcoholische dranken gaan er goed in. Maar welke mannendrank drink je nou in de zomer? Eerder zeiden we al vaarwel tegen de Gin Tonic en om nou altijd bier te drinken is ook niet goed. Wij gingen op zoek naar iets nieuws. Een cocktail die we zelf kunnen maken en die vooral mannelijk is, met als hoofdbestanddeel natuurlijk: whiskey.
Whiskey drink je heerlijk weg op een koude winter dag en zelfs s’ avonds laat in de zomer. Echter is dit niet de drank die we zullen drinken wanneer het 25 graden + is. Topchef François Geurds, bekend van het FG Restaurant en FG Food ging aan de slag in zijn laboratorium en keerde terug met twee cocktail recepten. Naamloos, gloednieuw en de cocktail die jij drinkt deze zomer:
#1
Neem een Tumbler glas en laten dit tien minuten van te voren lichtjes roken door middel van apple wood chunks.
Ingrediënten:
– 4 ice cubs
– 40 milliliter biologische apple juice
– 40 milliliter Fever-Tree mediterranean
– 40 milliliter The Glenlivet Founders Reserve 2 druppels gembersiroop
– 1 laurierblad
– 1 takje rozemarijnLaat de laurierbladen en rozemarijn kort branden voordat je deze toevoegt aan de cocktail. Voeg alle ingrediënten samen en roer deze langzaam.
#2
Voor deze cocktail pakt men een Sherryglas. Alvorens laten we de jasmijnthee circa 25 minuten koud trekken.
– 4 ice cubs
– 60 milliliter koude jasmijnthee
– 40 milliliter The Glenlivet Founders Reserve
– Scheutje Fever-Tree mediterranean
– Gekneusde kardemompeul
– Blaadje basilicum
– Geraspte limoenschil
Zeef de jasmijnthee, voeg alle ingrediënten samen en roer deze.