Wanneer het gaat om voeding en fitness, is timing een essentieel ding. Bijvoorbeeld, uit onderzoek blijkt dat wanneer we koolhydraten na onze training innemen, we meer vet verbranden in de drie uur na de training, dan dat we koolhydraten eten voor onze training. Nu hebben onderzoekers ook het perfecte moment gevonden om vet eten en de negatieve effecten ervan te minimaliseren.
In het Texas A&M Health Science Center kwamen ze erachter dat de negatieve effecten van vet voedsel niet zozeer voorkomen uit wat voor type voedsel het is, als wel de timing dat je het een frikadelletje eet. Uit de resultaten van verschillende onderzoeken blijkt dat negatieve effecten van een vette hap vooral ontstaan wanneer het ’s avonds wordt gegeten, waarmee het risico op stofwisselingsziekten als obesitas en diabetes toeneemt. Ook heel sporadisch eten is niet bevorderend voor de gezondheid. De onderzoekers konden niet precies achterhalen waaraan dit ligt.
Maar wat is dan wel ideaal?
Om de negatieve effecten van vette voeding zoveel mogelijk in toom te houden, dien je late night snacks te mijden en de spontane kroketjes uit de muur van de Febo. Plan je vette maaltijden op vaste uren, wat het makkelijkst is in de ochtend. Hooray, fastfood in the morning.
Verwen jezelf ’s ochtends dus met een goede plakken bacon en genoeg eieren. Dan ervaar je in ieder geval het minst de negatieve effecten ervan. O, en zeg gedag tegen je vrijdagnacht-shoarma. Bewaar die voor de dag erna. Balen, dat wel.