Het perfecte diner voor de feestdagen komt van BACARDÍ
Uit een recent onderzoek (Norstat Express op 26 oktober 2022) onder 250 mannen en vrouwen in de Randstad tussen de 25-45 jaar blijkt dat maar liefst 88% van de Nederlandse respondenten de feestdagen het liefst thuis met leuk gezelschap doorbrengt. Lekker ongedwongen, relaxt en knus. De grote meerderheid doet dit het liefst met een groep van zes tot negen personen. Kortom, je meest hechte vrienden en familie.
Speciaal voor men die inspiratie zoekt voor een onvergetelijk diner lanceert BACARDÍ The Table of Ocho. Dit feestelijke inspiratieplatform is in samenwerking met chef London Loy gecreëerd, in het teken van een thuisdiner voor acht vrienden met de aged rum BACARDÍ Ocho in de spotlights. Wat je kan verwachten? Smaakvolle Caribische gerechten, de beste BACARDÍ Reserva Ocho cocktailrecepten, de perfecte playlist en tips voor tafelstyling. Alles, maar dan ook echt alles, wat jij nodig hebt voor een gezellige kerstavond met je vrienden en familie.
BACARDÍ Reserva Ocho is de basis van feestelijke cocktails
The Table of Ocho is geïnspireerd op de aged rum BACARDÍ Ocho. Deze iconische rum – die bekend staat om zijn diepe, gelaagde en zachte smaak dankzij 8 jaar rijping – werd tot de vorige eeuw exclusief gedronken door de enige echte BACARDÍ familie. De familie nodigde vrienden, buren en de lokale gemeenschap dikwijls uit voor extravagante diners om samen de vreugde van het drinken van rum te vieren. De held van de avond was natuurlijk de BACARDÍ Ocho en deze rum mag zich dus met recht de ‘Family Reserve’ noemen.
Chef London Loy gooit er letterlijk en figuurlijk zijn sausje overheen
Met dit BACARDÍ-inspiratieplatform kan jij genieten van een diner dat samengesteld is door London Loy. Deze Nederlandse chef-kok en tv-persoonlijkheid met Surinaamse roots kan je onder andere kennen van zijn deelname aan Topchef Academy. Ook was hij dé man die elf dagen lang voor Rico Verhoeven kookte voorafgaand aan zijn achtste Glory zwaargewicht titelgevecht in 2018. Kortom, London weet letterlijk én figuurlijk van wanten.
Met zijn passie voor rum en de Caribische keuken maakte hij verrassende gerechten die goed samengaan met authentieke rum cocktails. Weg met de standaard kalkoen of varkenshaas voor de feestdagen, zeg maar hallo tegen limoen eksi koekoe en kouseband met gele banaan en limoenkaviaar.
“Lekker koken is mijn passie, maar tijdens de feestdagen ga ik echt all out voor mijn vrienden en familie. Ik schotel geen traditionele gerechten voor, maar altijd een verrassend en kleurrijk menu”, London Loy.
Elk gerecht combineert hij met een specifieke cocktail, gemaakt met BACARDÍ Ocho. Zo heb jij de ultieme food paring in handen, samengesteld door een echte chef. De favourite van de MAN MAN-redactie staat er ook tussen: de Ocho Fashion. Dit is een rum-variant van een van de mannelijkste cocktails ooit. We hebben het natuurlijk over de klassieke old fashioned.
Hieronder vind je een aantal gerechten en cocktails een rij:
The Table of Ocho. Naast de cocktails en de recepten kan je ook tips voor originele tafelstyling vinden. Stop dit jaar met die ‘standaard’ feestversiering en gooi het eens over een andere boeg met een speelse look. Mix soorten servies en sercetten in verschillende formaten en kleuren en zorg voor een Caribisch tintje. Maar daar blijft het niet bij. Ook kan je naar een Table of Ocho playlist luisteren. BACARDÍ-ambassadeurs Yeliz Çeçik, Timotej Letonja en Irene Hin geven je tips op het gebied van styling en muziek. Zo maak jij met de sfeer alleen al indruk op jouw gasten.
Goed nieuws voor de echte BACARDÍ-fans onder ons: je kan nu kans maken op een tafel voor acht tijdens de BACARDI Table of Ocho dinner party op 14 december 2022. De winnaar wordt met zijn of haar vriendengroep door chef London Loy himself meegenomen op een culinaire reis met legendarische BACARDÍ rum cocktails en Caribische gerechten. Jij kan je via deze link aanmelden tot 8 december. De geselecteerde genodigden krijgen op 9 december bericht.