Deze platenspeler is er een zoals je hem niet eerder zag. Wheel, zoals de platenspeler heet, wordt gemaakt door het Nederlandse bedrijf Miniot. Hij is anders dan doorsnee speler, het is een ronde analoog speler. De ronde speler is net iets groter dan een LP. In het apparaat is alle technologie verwerkt, inclusief de naald. Dit maakt de Wheel tot een van de meest simplistische, gebruiksvriendelijke en stijlvolle platenspelers ooit.

Functies

In het design bevindt zich boven de plaat een stokje. Deze is er niet voor de looks, maar is functioneel. Alle afspeel functies bevinden zich namelijk in deze stok. Draai aan de stok en de plaat begint te spelen. Wanneer de plaat draait, kan er aan het stokje gedraaid worden voor het regelen van het volume. Druk aan de bovenkant om de plaat te pauzeren/herstarten. Tik tegen de zijkant om een nummer voor-/achteruit te gaan. Ideaal en zeer efficiënt.

Wheel plantenspeler MAN MAN 4

Naald

Wat de Wheel nog meer bijzonder maakt is de naald. Waar bij de meeste platenspelers de naald zich aan de bovenkant bevindt, bevindt deze zich bij de Wheel aan de onderkant. De output instellingen bevinden zich ook aan de onderkant. Daarnaast kan het apparaat horizontaal of verticaal worden neergezet. Hangend aan de muur ziet er niet alleen bruut uit, maar is ook een echte eye-catcher.

Wheel plantenspeler MAN MAN 5

Prijs

Wheel is momenteel een Kickstarter project. Echter, mogen we er wel van uitgaan dat het project wordt doorgezet. Ze zitten namelijk ruim €265.000,- boven het gewenste bedrag. Bovendien zijn de platenspelers te bestellen via hun Kickstarter website. De prijs vanaf €568,- dit is ongeveer 30% goedkoper dan de retailprijs van €806,-. Weer er wel snel bij, want het gaat over een selecte voorraad.