Waarom ruikt mijn bier naar wiet?
Volgens een expert is het niet zo gek dat bier naar wiet ruikt. Hop, één van de meest belangrijke ingrediënten van bier, is namelijk verwant aan de cannabisplant. Beiden horen tot de hennepfamilie. De wietgeur blijkt ook nummer 1 klacht te zijn onder consumenten bij bieren.
De verandering in geur komt voornamelijk door de zon. Deze laat de geur meer richting die van wiet gaan. Blijkbaar ontstaat er al een verschil wanneer je biertje 5 minuten in de zon heeft gestaan. Naast het feit dat biertjes koud een stuk lekkerder zijn, geeft dit dus nog extra reden je biertjes koud te bewaren en uit de zon te houden terwijl je ze drinkt.
Daarom zijn er donkere bierflesjes
Om deze reden zit bier vaak in donkere flesjes. Heineken is een merk waar de wietlucht vaker voorkomt. Dit heeft dan ook te maken met de (niet donkere) groene kleur.
Om de Extra vers flesjes zit dan ook een wikkel om zonlicht tegen te houden. Op het kratje zit een extra kartonnen laag voor dit effect. Naast zonlicht zijn er nog andere gevaren voor jouw biertje. De extra schuimlaag beschermt tegen teveel zuurstof, maar na verloop van tijd is zelfs de schuimlaag niet meer voldoende om mindere smaak te voorkomen. Ook een lage temperatuur verandert de smaak van bier. Bewaar je bier dus niet te lang op een koude en donkere plek.
Alcohol vrij bier wordt alsmaar populairder. Wij van de redactie selecteerden 10 lekkere alcoholvrije biertjes. Cheers!