Verkeersboetes in 2021 worden duurder

Elk jaar wordt er een inflatiecorrectie uitgevoerd bij de bedragen van verkeersboetes. Net zoals de verkeersboetes in 2020, stijgt het bedrag dat je betaalt voor een boete elk jaar. Ook met een boete in 2021 ga je weer meer betalen voor de boetes die je rijdt. Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus heeft in een brief aan de Eerste en Tweede kamer de verkeersboetes en snelheidsboetes van 2021 gepresenteerd. Nu heeft TopGear het document in handen gekregen, waardoor we nu alvast weten wat je gaat betalen.

 

verkeersboetes

Verkeersboetes met 1,6% omhoog

We blijven enigszins gespaard, want vorig jaar was het percentage inflatiecorrectie hoger dan dit jaar. Wellicht dat het komt doordat mensen het momenteel financieel zwaarder hebben dan andere jaren, kunnen we ons wel voorstellen toch? Vorig jaar steeg het bedrag namelijk met 2,7%. Dat is nu dus 0,9% minder geworden, maar bij hoge boetes ga je het wel merken. De bedragen onder de 100 euro worden namelijk afgerond op een veelvoud van 5 euro. Bij boetebedragen boven de 100 euro worden ze afgerond op een veelvoud van 10 euro, met uitzondering van de snelheidsboetes. Het afronden gebeurt trouwens niet in jouw voordeel, dus het kan ook best zijn dat je een paar euro extra moet betalen.

verkeersboetes 1

Wat betaal je als je door rood rijdt?

We geven je een paar voorbeelden. Wanneer je bijvoorbeeld door rood rijdt in 2021, betaal je 250 euro. Dat is momenteel nog maar 240 euro. Ook bij je telefoon vasthouden ga je 10 euro meer betalen. Onnodig links rijden kost momenteel 140 euro en dit wordt 150 euro. Ook weer 10 euro meer. Parkeren op een invalidenparkeerplaats kost 400 euro. Daar komen uiteraard de administratiekosten nog bij. Dus mocht je in 2021 ‘even’ ergens willen parkeren zonder dat je daar een kaartje voor hebt, doe dat dan niet op een invalideparkeerplaats. Ook de boete daarvoor is niet een die je graag onder je ruitenwisser wilt vinden. Hier moet je