Wat doet een verkeersregelaar eigenlijk allemaal?
Verkeersregelaars zijn de onzichtbare helden van onze wegen, altijd paraat om de verkeersstroom te regelen en de veiligheid te waarborgen. Ze staan letterlijk en figuurlijk altijd voor ons klaar, ongeacht het weer, de tijd van de dag of de omstandigheden. Maar wat doen zij eigenlijk allemaal precies?
Verkeersregelaars dragen de verantwoordelijkheid om de verkeersstromen zo veilig en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Om dit te kunnen doen, moeten ze bijvoorbeeld verschillende soorten voertuigen begeleiden, in actie komen op plekken waar het verkeer in nood zit en helpen bij drukte en kapotte verkeerslichten, (bouw)werkzaamheden of tijdelijk parkeerterreinen. Het zijn van een verkeersregelaar is dus niet zomaar even wat. Maar is al deze moeite en hard werken ook terug te zien in het gemiddelde salaris van een verkeersregelaar?
Dit is het gemiddelde salaris van een verkeersregelaar
Over het algemeen is het gemiddelde salaris van een verkeersregelaar zo’n € 2.394,- per maand, met een gemiddeld uurloon van € 10,71. Natuurlijk is de daadwerkelijke hoogte van het inkomen afhankelijk van meerdere factoren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat het type dienstverband een invloed heeft op het salaris. Als je in loondienst bent, ontvang je waarschijnlijk een vast maandelijks inkomen die volgens het cao Veiligheidsdomein is opgezet. Maar als je als zzp’er aan de slag gaat, kun je je eigen uurtarief bepalen. Daarnaast is het aantal gewerkte uren natuurlijk ook een belangrijke factor. Het kan zijn dat je naast je reguliere werk ook nog extra bij-klusjes verricht waardoor je extra verdient. Als laatste kan het zijn dat je ook nog extra taken bij je werkzaamheden krijgt waardoor je ook meer kan verdienen.
Lees ook: Wat is het gemiddelde salaris van een trambestuurder?