De 74 jaar oude filmregisseur kennen we natuurlijk van zijn klassiekers Goodfellas, Taxidriver en Gangs of New York, maar ook van recentere films als The Wolf of Wall Street. En nu komt de verzameling van zijn werk, leven en passies samen in het Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Martin Scorsese

Met acht Academy Award-nominaties voor Beste Regisseur mag filmmaker Martin Scorsese zich een ware grootheid noemen. Scorsese maakte zijn opmars met experimentele films en documentaires waarnaar hij uiteindelijk de psychothrillers produceerde die we nu als klassiekers beschouwen. Martin Scorsese produceerde de films die je keer op keer kunt kijken zonder dat ze vervelen. Met unieke types en de duidelijke invloeden en mix van Europese acteurscinema en het klassieke Hollywoodrepertoire weet de filmmaker een unieke sfeer neer te zetten die je uit duizenden zou herkennen.

Goodfellas - poster

Van 25 mei tot en met 3 september 2017 staat het Eye Filmuseum Amsterdam in het teken van Martin Scorsese. Tijdens de tentoonstelling zie je de meest typerende scenes en fragmenten op grote projectieschermen. Waan jezelf in de wondere wereld van The Wolf of Wall Street, Good Fellas en Taxi Driver. De tentoonstelling, waarin de directe relatie tussen zijn werk en leven duidelijk zichtbaar is, neemt je mee in het brein van de meest iconische regisseur. We zien nooit eerder vertoonde foto’s, scripts en storyboards uit het privé-archief van Scorsese zelf. Een must-see voor de filmliefhebber.

HyperFocal: 0

Win 3 x 2 kaarten

Wij houden van films. En om jou de mogelijkheid te bieden om een kijkje in het leven van Martin Scorsese te bieden geven wij 3 x 2 kaarten weg. Wat moet je doen? Stuur een mail naar redactie@man-man.nl en vertel wat jouw favoriete film van Martin Scorsese is en waarom.

Martin Scorsese Eye Museum MAN MAN

Het filmprogramma

Tijdens de tentoonstelling vertoont het EYE Filmmuseum Amsterdam alle 24 speelfilms van Scorsese getoond op originele 35mm-prints. Bekijk het complete aanbod van het Eye Film Museum en bepaal welke films jij niet wilt missen. We zien je bij de Martin Scorsese Exebition.