MacBook Pro

Zoals ieder jaar krijgen de Apple producten een update. De ene keer iets meer dan de andere. Tijdens de presentatie zagen we dat de MacBook Pro een stevige update krijgt. Zo beschikt de laptop over een Kaby Lake-processor, wat er voor zal zorgen dat deze MacBook Pro een stuk sneller en krachtiger zal zijn dan de huidige variant. Ondanks dat de huidige versie slechts een jaar oud is, heeft Apple gekozen voor een flinke update. De reden hiervoor is dat de Pro gebruikers snakten naar een verbeterde versie. De Pro’s worden uitgebracht in de welbekende 13-en 15 inch varianten. Beide komen met bijbehorende Touch Bar, maar de 13-inch is ook zonder te verkrijgen. De nieuwste MacBook Pro’s zijn nu al te bestellen. De prijzen variëren tussen €1499,- en €3299,-.

MacBook en MacBook Air

Naast de gloednieuwe MacBook Pro, heeft Apple ook een nieuwe variant van de 12-inch MacBook gepresenteerd. Deze 12-inch MacBook is bijgewerkt met de nieuwste specificaties en is uitgerust met de snelle Kaby Lake-processor. Hoewel de Air variant ook een upgrade krijgt, zal deze niet voorzien zijn van de Kaby Lake-processor. In plaats daarvan zal de MacBook Air het met een minder processor moeten doen.

apple man man 5

iMac Pro

Wellicht een van de opvallendste hoogtepunten is de vernieuwde iMac Pro. De desktop krijgt ook een forse upgrade en is in verschillende varianten beschikbaar. Een van ‘goedkopere’ varianten zal maar liefst $4999,- kosten. Voor dit bedrag krijg je een 27-inch 5K scherm met een brute Intel Xeon processor. Ook op grafisch gebied stelt deze niet teleur. Zo wordt er een Radeon Vega kaart geïnstalleerd, deze heeft een maximaal geheugen van 16GB. De iMac is voorzien van 128GB ECC RAM werkgeheugen. Al je bestanden sla je op, op een 4TB SSD schijf.

Deze forse upgrade is vooral bedoeld om designer die met Apple werken tegemoet te komen, aangezien de laatste jaren er geen nieuwe iMac Pro’s werden uitgebracht. Dit terwijl hier wel degelijk vraag naar was. Tijdens de presentatie liet Apple doorschemeren dat er nog een nieuwe iMac Pro in productie is. Echter, laat deze nog even op zich wachten. Heb je geen geduld? Dan kun je de gepresenteerde iMac vanaf december aanschaffen.

Verbeterde iMac

Ook de ‘standaard iMacs’ hebben een interne update gekregen. Zo zullen deze in de toekomst beschikken over i5 en i7 processoren. Ook is het werkgeheugen vergroot. De 21.5-inch zal beschikken over 32GB en de grotere 27-inch krijgt 64GB werkgeheugen. Daarnaast zijn de grafische chips en het scherm geüpgraded, wat resulteert in hoger beeldkwaliteit.

apple man man 3

HomePod

Niet alleen werden upgrades van bestaande producten gepresenteerd, maar ook een heus nieuw Apple product kreeg een moment van glorie. Het vorige nieuwe product (Apple Watch) werd enige tijd geleden gepresenteerd. Drie jaar maar liefst. Het nieuwe product krijgt de naam HomePod. Een slim apparaatje wat fungeert als futuristische praatpaal. Hoewel Apple regelmatig met een revolutionair product komt, is een slimme praatpaal al enige tijd te verkrijgen. De HomePod zal dan ook de concurrentiestrijd met Amazon en Google aangaan. Deze beschikken respectievelijk over 70% en 30% marktaandeel. Een centraal element bij al deze HomePods is de door kunstmatige intelligentie aangedreven spraakassistent. Bij Apple beter bekend als Siri. De HomePod fungeert niet alleen als praatpaal, maar ook als speaker. Het nieuwe Apple product moet jou als gebruiker het leven ietwat makkelijker maken. De release datum in Nederland voor de HP wordt op begin volgend jaar geschat. Het apparaatje mag ongeveer €300,- kosten.

apple man man 4

Eerder liet Apple patent leggen op het idee om je iPhone als touchpad voor je laptop te gebruiken. Check hier de beelden.