Inkomsten per Instagram-post

Hoewel het salaris van Max Verstappen al menig mond doet openvallen, verdient hij ook centen met andere bezigheden. Uit recent onderzoek van TonyBet blijkt dat Max Verstappen op plek drie staat als het gaat om de inkomsten van Formule 1-coureurs op Instagram. Max heeft ruim 12 miljoen volgers op Instagram en met zo’n € 35.501,12 per gesponsorde Instagram-post weet hij aardig wat bij te verdienen.

Zijn volgers vinden zijn content geweldig en dat zien andere merken natuurlijk ook. Deze indrukwekkende bedragen worden berekend aan de hand van het aantal volgers en het betrokkenheidspercentage. Hoe actiever de fans, hoe hoger de inkomsten per post.

Twee coureurs die meer verdienen dan Max Verstappen

Toch zijn er twee coureurs die Max Verstappen nog voorblijven op Instagram. Charles Leclerc, de ster van Ferrari, heeft ruim 15 miljoen volgers en een indrukwekkend betrokkenheidspercentage van 10.05 procent. Dit betekent dat Charles Leclerc per gesponsorde post een flinke € 44.461,07 binnenharkt.

Dan heb je nog Lewis Hamilton, de coureur die bovenaan de lijst staat. Met een gigantische fanbase ruim 37 miljoen volgers en een betrokkenheidspercentage van 4.52 procent, weet Lewis Hamilton een verbluffend bedrag van € 108.618,17 per post te verdienen. Geen wonder dat hij zo vaak op social media te zien is.

Het is slim voor de coureurs om hun Instagram als een marketingstrategie te gebruiken. Ze creëren er bereik mee, maar verdienen dus ook een hoop geld. Als ze het goed inzetten kunnen ze niet alleen ver komen binnen de Formule 1, maar zullen ze het ook verschoppen met hun sociale media. Zolang ze er ook plezier mee hebben tenminste.