Een ijsvrije voorruit is op verschillende manieren te bereiken.  Onlangs gaven we jullie al een elektrische ijskrabber (te koop op Bol.com) als tip. Wat een geniaal apparaatje is het toch! Dit keer komen we met een heel handige truc voor mensen die van lifehacks houden. Check it out:

 

Hoe kan je snel je voorruit ontdooien?

Hoe werkt het trucje? Nou eigenlijk heel simpel. Door zoals altijd de luchtstroom van je kachel op de voorruit te richten en je voorruit zo te ontdooien. Daarna doe je de zonneklep omlaag, waardoor de luchtstroom bij de ruit blijft hangen. Dit meldt The Mirror. Dit helpt omdat de warme lucht gedeeltelijk wordt tegengehouden. Hierdoor blijft het bij je voorruit in plaats van weg te lekken naar de rest van de auto.

Nog een tip: het is niet verstandig om je motor alvast te starten en daarna te wachten tot de kachel warm is want dit kost veel brandstof. Deze tip werkt dus beter voor mensen met een elektrische auto omdat deze auto’s direct warme lucht blazen, terwijl een brandstofauto even moet opwarmen. In dat geval is het dus beter om te gaan krabben, maar ook daar zijn oplossingen voor bedacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze elektrische ijskrabber? Of misschien toch maar wat extra geld gaan sparen en een auto met voorruitverwarming aanschaffen? Hiervoor moet je echter een flink vermogen hebben, daarom schreven we eerder hoeveel geld je per maand moet sparen om later miljonair te worden.