1. Kooiduiken met witte haaien, Isla Guapadalupe, Mexico

Wanneer je een avontuurlijke reis naar Mexico maakt moet je zeker Isla Guapadalupe bezoeken. Naast dat het een magische plek is waar je tot rust kan komen op parelwitte stranden, kun je hier ook kooiduiken. Tijdens een dergelijk duik kun je namelijk oog in oog komen te staan met één van de meest onbetwiste roofdieren: de grote witte haai. Achter een stevige aluminium kooi (althans, dat hoop je) kan jij deze prachtige roofdieren bewonderen. De haaien komen door de aanwezigheid van zeeolifanten veel voor in het gebied.

Het bedrijf Shark Diver maakt deze excursies mogelijk. Tijdens deze excursie begeef je jezelf steeds één uur in het water. Je kunt dit meerdere keren per dag doen. Hoewel een duikbrevet niet verplicht is, is het wellicht verstandig om een beginners cursus duiken te volgen voordat jij als waaghals in de kooi stapt.

avontuurlijke reis Kooiduiken Mexico vakantie relaxen witte haai duiken zee MAN MAN

2. Kajakken langs de kust van Kauai Na Pali, Hawaii, Verenigde Staten

De fabelachtige kliffen die te zien zijn langs de kust van Na Pali zijn adembenemend mooi. Versierd met tropisch groen kunnen deze kliffen een hoogte van meer dan 1.200 meter bereiken. De beste manier om deze kliffen te bewonderen is middels de 27 kilometer lange kajaktocht die als één van ’s werelds zwaarste wordt beschouwd. Tijdens deze kajaktocht bestaat de kans dat je groene zeeschildpadden, monniksrobben of dolfijnen ziet. Het uitzicht zal je adem doen stokken, want het is werkelijk een adembenemende ervaring die je nooit zult vergeten.

Kajaktocht Hawaii VS verenigde staten sport uitzicht mooi vakantie avontuurlijke reis reizen MAN MAN

3. Abseilen van watervallen, Chiang Mai, Thailand

Indien je last hebt van hoogtevrees is dit wellicht een goede manier om daar van af te komen. Abseilen van watervallen in de tropische jungle van Chiang Mai is een van de avontuurlijkste dingen die je kunt doen tijdens de reis. Deze excursies worden aangeboden door Cliff Top Adventures Tour. Na de lunch (verzorgt door het bedrijf) zul je door de jungle naar de 100 meter hoge waterval trekken.

Na de nodige veiligheidsinstructies ben je klaar om af te dalen. Tijdens de excursie giert een grote hoeveelheid adrenaline door je lichaam. Vergeet niet om je heen te kijken en het wonderschone uitzicht in je op te nemen

avontuurlijke reis abseilen azie vakantie waterval thailand MAN MAN

4. Raften in de Zambezi rivier, Zimbabwe/Zambia

Raften in de Zambezi rivier is een adembenemende ervaring die je tijdens je avontuurlijke reis kunt op doen. Raften in een rubberen vlot tussen rotsen en beukende golven zorgt voor een adrenaline kick die die je nog nooit eerder in je leven zult hebben gevoelt. Deze excursie wordt aangeboden door Zambezi Safari and Travel Company. Voordat je daadwerkelijk in de rivier gaat raften, moet er eerst een korte peddel cursus gevolgd worden, waarbij je de ins-and-outs te horen krijgt.

Het begin van de tour oogt rustig, echter komt daar snel verandering in vanaf Stairway to Heaven. Dit is een dolhof waarbij je een duik van ongeveer 20 meter maakt. Dit wordt gevold door de Jaws of Death: een lange reeks aan golven die net zo eng is als de naam al aangeeft), de Mother en de Oblivion die je maag tijdens een duik doen kantelen. Deze drie golven zullen je gegarandeerd lanceren.

Raften Zambezi rivier Zambabwe Zambi reizen avontuurlijke reis vakantie MAN MAN

5. Crossen met een truck door de woestijn, Namibia

De Namib woestijn wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld en tevens als een van de minst gastvrije gebieden op aarde. Voor deze avontuurlijke excursie is het essentieel van belang om goed voorbereid op pad te gaan. Enkele worst case scenario’s zijn het opraken van water of benzine en het omkantelen van de truck.

Duinen truck avontuurlijke reis Namibia land rover MAN MAN

 

6. Skien in de Tordrillo Range, Alaska, Vereningde Staten

Wanneer de koude noordenwind en sneeuw  iets meer voor jou is, moet je naar Alaska gaan. Duizelingwekkende dalingen en adembenemende gletsjers zorgen voor de meest opwindende skie en snowboard ervaring. Wanneer je hier wilt gaan skiën of snowboarden kun je deelnemen aan de excursie die wordt aangeboden door Tordrillo Mountain Lodge. In samenwerking met Edge Heli verzorgen zij excursies waarbij je met een helikopter wordt gedropt op de top van de berg. Het bedrijf heeft toegang tot 500.000 hectare aan skie of snowboard plezier en is geschikt voor zowel beginners als professionals. De instructeurs zullen je hoe dan ook begeleiden en ervoor zorgen dat je de avontuurlijkste reis van je leven ervaart.

Skien snowboarden vakantie avontuurlijkste reis reizen ervaring MAN MAN

Nu heb je (hopelijk) genoeg inspiratie voor de volgende vakantie.