Zelf je woning inrichten

Je kan er natuurlijk voor kiezen om deze klus uit te besteden. Echter is het toch altijd leuk, en vooral fijn, om zelf de touwtjes in handen te hebben. Volg de onderstaande zeven punten om je woning in te richten. Stijlvol en naar je eigen smaak.

man man woning inrichten

1. Een eigen stijl

Noteer voor jezelf: wat zijn je passies en wat zijn de dingen waar jij van houdt. Bijvoorbeeld: heb je een passie muziek of kunst? Leg hier de focus op. Dit wil niet zeggen dat je complete kamer vol moet hangen met gitaren, posters van Jimi Hendrix en oude platen. Nee, pak een aantal key-items en leg hier de focus op. Doordat deze producten centraal staan wordt je omringd door de dingen waar jij van houdt en wordt het echt jouw kamer.

2. Posters

Posters kan je natuurlijk kant en klaar kopen, daar is niks mis mee. Maar mocht je jouw woning nóg persoonlijker willen maken, dan kan je zelfs gaan voor een gepersonaliseerd item. Een goedkopere manier is dat jij een favoriete afbeelding professioneel laat printen online. Dit maakt jouw woonkamer gelijk uniek, je zal het nergens anders zien.

3. Verlichting

Licht maakt of breekt een ruimte. Schaduwen en verschillende lichtinvallen creëren sfeer in een ruimte. Dit is wat veel moderne woningen veelal vergeten. Maak gebruik van verschillende soorten lampen zodat je verschillende sferen kunt creëren in je woning.

woning inrichten man man 4

4. Gedurfde muren

Ga niet enkel voor het veilige, maar durf een kleur te kiezen die jou aanspreekt. Wil je een een gitzwarte slaapkamer, ga er dan voor. Het is het echter wel waard om vooraf wat kleuren op te hangen om te kijken wat jou aanspreekt en hoe de kleuren eruit zijn in verschillende dagdelen

5. Inbouw-ruimtes

In vele woningen heb je loze ruimtes. Een hoek waar nét niet die kast kan staan of waar je enkel dozen en andere rommel neerzet. Bouw hier wat vette, robuuste planken en je hebt zeeën van opbergruimte. Je geeft je woning meer karakter terwijl je de ruimte efficiënter benut.

woning inrichten man man 2

6. Het verschil tussen iets ‘willen’ en iets ‘nodig hebben’

We hebben dat gevoel wanneer we verhuizen. ‘Ik ga dit perfect, naar mijn smaak inrichten’. Reality check: meubels zijn duur. Kijk eerst wat je nodig hebt. Zorg ervoor dat de basis er is. Anders zit je straks vol trots op je 3000 euro bank zonder een bijzet-tafel of TV te hebben. Het inrichten van een woning is een proces. Doe het stap voor stap.

7. Combineer

Je kent deze meubelstukken nog wel van je oma en opa’s huis. Matchende tafels, stoelen banken. De gehele woonkamer in één stijl. Doe dit niet. Experimenteer met verschillende materialen en creëer contrasten.