Bijna 80 jaar achter een muur verstopt

De befaamde flessenjagers van de zogeheten The Last Drop Distillers, een bedrijf dat naar oude exclusieve drankflessen zoekt, hebben een nieuwe aanwinst. Het betreft een soort cognac met de naam Grande Champagne Cognac uit het jaar 1925. Vooral als je naar de afkomst kijkt dan zal jij je realiseren hoe speciaal ‘ie daadwerkerlijk is. Een hoeveelheid van 182 flessen werd gevonden achter een muur in Frankrijk, waar het al sinds 1940 verborgen lag. De flessen werden achter een muur verstopt om ze uit handen te houden van de Duitsers die toentertijd het land binnendrongen.

oude Cognac gevonden MAN MAN

Exclusieve fles met een bijpassende prijs

Je zou verwachten dat een fles met zo’n verhaal erachter zal beschikken over een prijs waar je “u” tegen zegt. Die prognose is zeker waar. De fles kost een slordige 4.750 dollar per stuk. Als je dat omrekent naar euro’s spreek je van een kleine 4.200 euro. Wel zo netjes van ze dat je bij de fles van 70cl een kleine sample krijgt meegeleverd van zo’n 50 milliliter. Dan hoef je de waardevolle grote fles niet te openen om je dure cognac te proeven, maar kan je hem mooi opbergen – wel zo fijn mocht ‘ie nog flink in waarde stijgen.

Deze fles mag dan wel een astronomisch hoge prijs hebben, hij is echter geen partij voor de duurste fles wijn ooit verkocht in de wereld.

oude Cognac gevonden MAN MAN

Cognac met een bijzondere smaak

Een bijzondere fles drank die voor zo’n astronomische bedrag over de toonbank gaat beschikt over een onderscheidende smaak. Juist, deze fles levert een interessante mix aan smaken waar menig Cognackenner lyrisch van wordt. Alsook bekende Cognac-connaisseur Clive Carpenter.

“Dit is één van de, zo niet de, beste Cognac die ik in mijn hele leven heb ervaren” – Clive Carpenter

De smaken papaya, mango en mangistan zitten allemaal verwerkt in de drank. Over de smaak heeft Carpenter het volgende te zeggen:  “We detecteerden de smaak van koffie verkeerd met een vleugje Engelse toffee, samen met de smaak van eiken, sinaasappelschil en noten”. Het belooft dus een aparte smaaksensatie te worden.

Hou jij wel van een flesje drank op z’n tijd? Een bijzondere alcoholische versnapering hoeft echter helemaal niet zo duur te zijn. Neem maar eens een kijkje naar deze 10 flessen wijn voor minder dan een tientje.