Zandkasteel

Het lijkt net een sprookje, maar het is werkelijk waar. De beste man, genaamd Marcio Matolias, leeft al meer dan 22 jaar op een strand in Rio de Janeiro. De keuze van Marcio om al meer dan twee decennia op het zand te slapen is vrij logisch. Hij had het op jonge leeftijd helemaal gehad om te voldoen aan de hoge huurprijzen en besloot om te doen waar hij zin in had: op het strand slapen. Hij vindt niets mooier dan wakker te worden bij zonsopgang, slapen onder een sterrenhemel en totale vrijheid te hebben zonder gedrukt te worden door de hoge kosten. Bovendien heeft hij ook geen vrouw en kinderen, dus ook geen ‘extra uitgaven’.

Op het strand kan de gevoelstemperatuur ’s nachts flink dalen. Om dit tegen te gaan bouwde hij zijn eigen een zandkasteel. Het kasteel biedt plek voor maar één persoon en nog wat van zijn persoonlijke spullen. Het kasteel is fragiel en moet regelmatig onderhouden worden met water om het niet in te laten storten. Wanneer de temperaturen te hoog of laag worden zoekt Marcio een vriend op om daar te slapen. Hij was al een bekend onder de locals maar heeft nu naam gemaakt over de hele wereld.

Zandkasteel header

Een bijzondere manier om in deze tijd te leven. Er zit zowel voordelen als nadelen aan het wonen in een eigen gebouwd huis. Wil je toch meer luxe? Dit buitenhuis in Californië laat precies de luxe zien waar jij zo naar snakt.