De woning van Ab Osterhaus

De Utrechtse Heuvelrug is een verzameling van een aantal dorpjes midden in ons land. Omringd met bossen en natuur is dit gebied zeer populair bij mountainbikers, wandelaars en natuurliefhebbers. Dat heeft Ab Osterhaus goed uitgekozen want zijn woning ziet eruit als een ware oase van rust en genot voor een man die het zo onwijs druk heeft de laatste tijd.

Met een totaal woonoppervlak van 282 vierkante meter kan Ab Osterhaus zich prima vertoeven in zijn landhuis. Deze oppervlakte is goed voor vijf slaapkamers, twee badkamers en een studeerkamer. De woonkeuken is ideaal om met het hele gezin gezellig te eten en dicht bij de keuken te zijn. Iedereen uitgegeten? Dan kan er verhuisd worden naar de ruime woonkamer waar een prachtige serre aangebouwd is met veel lichtinval. Als Ab Osterhaus buiten zijn woning treedt, dan kan hij nog genieten van zijn monumentale tabaksschuur en drie paardenstallen.

woning ab osterhaus

huis bekende viroloog

woning ab osterhaus

huis bekende viroloog

De bekende Nederlandse viroloog van televisie

Voor de stadsmensen onder ons is de Utrechtse Heuvelrug misschien geen ideale woonplaats aangezien er niet zo heel veel te beleven valt. Als Ab Osterhaus in de randstad moet zijn, heeft hij echter altijd nog zijn appartement in Amsterdam om zich daar te vertoeven.

Voor het huis in de Utrechtse Heuvelrug betaalde Ab Osterhaus bijna 1 miljoen euro en voor het appartement in Amsterdam 330.000 euro. Dat zijn aardige cijfers waar wel een aardig loon naast moet staan. Met zijn vele onderscheidingen komt hij daar ook wel aan.

Naast Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw, had zijn laboratorium ook een bestaand medicijn gevonden voor tegen het SARS-virus. In Parijs ontving Ab Osterhaus in 2007 de Grand Prix Scientifique voor zijn onderzoek op het gebied van infectieziekten die overdraagbaar zijn van dieren op mens. De Nederlandse viroloog kreeg hiervoor een prijzengeld van 750.000 euro die hij moest delen met een andere onderzoeker. Met deze prijzenpot kan je wel leuke dingen doen, maar de Nederlandse viroloog heeft dan ook fantastisch werk geleverd en de wetenschappelijke wereld enorm geholpen.