De carrière van André van Duin

André van Duin is de artiestennaam van 75 jarige Adrianus Marinus Kyvon. Hij staat bekend als Nederlands komiek, acteur, zanger, presentator, programmamaker en regisseur. Zijn carrière begon op 16-jarige leeftijd al toen hij de talentenjacht Nieuwe Oogst won. Doordat hij het programma had gewonnen, mocht hij optreden in de televisieshow de Zaterdagavondshow, wat een groot succes was.

Vervolgens waren zijn programma’s en zo shows zo populair, dat hij niet meer weg te denken is van de televisie. In het jaar 2017 noemde het Algemeen Dagblad Van Duin ‘ruim een halve eeuw Nederlands grootste volkskomiek’. Dit alles heeft hem natuurlijk geen windeieren gelegd en ervoor gezorgd dat het vermogen van André van Duin enorm is.

Zijn voorliefde voor Amsterdam

Ondanks dat André in Rotterdam geboren is, heeft hij altijd in Amsterdam willen wonen. “Voor mij was Amsterdam het Hollywood van Nederland, dus de stad trok me altijd erg aan als artiest.” Zo zegt André ontzettend veel van de grachtengordel te houden en ook van het feit dat alles op loopafstand bereikbaar is in Amsterdam. De auto zegt hij ook niet meer nodig te hebben.

André van Duin woont in een prachtig grachtenpand

André van Duin geniet nog altijd van zijn prachtige woning. Nadat André het pand voor 5 miljoen euro te koop had gezet, kreeg hij er al snel spijt van en haalde hij de woning uit de verkoop. Dit ontzettend mooie grachtenpand staat op de Keizersgracht, midden in het centrum van Amsterdam. Het is een voormalig bankgebouw dat door André is verbouwd tot het pareltje dat het nu is. Het pand is in 1760 gebouwd, bestaat uit een voor- en achterhuis en beschikt over een interne lift. Heel handig, want het geheel bestaat uit maar liefst vier verdiepingen.

Het pand heeft een totale woonoppervlakte van 576 vierkante meter. Ook beschikt het over acht kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Ook zijn er twee keukens: een luxe keuken op de eerste verdieping met natuurlijk diverse inbouwapparatuur en een bijkeuken in het souterrain. Naar de bios gaan hoeft André niet. Het huis beschikt namelijk over een thuisbioscoop en ook nog eens een huisbar voor als vrienden langskomen. Ideaal! Zie hieronder een aantal foto’s van de woning van André van Duin:

grachtenpand-andre-van-duin-in-amsterdam.jpg woning van andre van duin