Wind River is spannende whodunit op Netflix

Detectives en whodunits zijn films die ons vaak in hun greep houden. Denk bijvoorbeeld aan sterke serie The Bridge, of het mysterieuze Contratiempo. Vanaf het eerste moment dat we worden geconfronteerd met een moord begint de zoektocht. Wie spreekt de waarheid? Wiens geheimen zullen aan het licht komen? En wat is het motief van de uiteindelijke dader? In Wind River staan een FBI-agente en een spoorzoeker ook voor die vragen. Het zorgt voor een spannende en (soms letterlijk) ijzingwekkende thriller.

Wind River

Spoorzoeker stuit op gruwelijke ontdekking

De film speelt zich af in het Wind River indianenreservaat. Dit ligt in Wyoming, één van de meest dichtbevolkte Amerikaanse staten. Het reservaat is koud en bergachtig en wordt onder andere bevolkt door coyotes en wolven. Cory Lambert zorgt als spoorzoeker voor de wilde natuur en dieren. Dit doet hij onder andere door gevaarlijke dieren op te sporen en af te schieten. Tijdens één van deze spoortochten stuit hij op het lijk van een jong meisje. Alles lijkt erop dat ze geen natuurlijke dood heeft gestorven.

Hulp van buitenaf in Wind River

Een beginnende FBI-agente, Jane Banner, wordt naar het Wind River reservaat gestuurd. Zij zal met behulp van Cory de moord moeten opzoeken. Jaren geleden stierf Cory’s dochter ook. Hebben de sterfgevallen met elkaar te maken? In het uitgestrekte, koude gebied komen de twee voor veel uitdagingen te staan. En ondertussen is de moordenaar nog steeds op pad.

Wind River

Sterk duo zorgt voor een film met een prima IMDb-score

Cory wordt gespeeld door Jeremy Renner. Die acteur kennen we onder andere als Hawkeye in de Avengers films. Ook speelde hij in toppers als American Hustle, The Heart Locker en de recente Netflix komedie TAG. De rol van Jane wordt gespeeld door Elizabeth Olsen. Zij is de oudere, ietwat onbekendere zus van The Olsen Twins. Samen spelen de twee een overtuigend duo. Ook al verschillen hun manieren van aanpak van elkaar, toch zullen ze samen moeten werken om de waarheid boven tafel te halen. De film was qua omzet een groot succes. Ook de recensies zijn voornamelijk positief. Zo werd de spanning in de film en het originele plot door recensenten geprezen. Wel werd het feit dat er niet meer Native Americans waren gecast in rollen genoemd als punt van kritiek. Wind River kan rekenen op een 7.7 als IMDb-cijfer en is nu op Netflix te zien.