Wim van Vliet in Wat een uitvinding

Wim van Vliet, een elektricien en doe-het-zelver uit Harmelen, werd op zaterdag bekroond tot winnaar van het populaire televisieprogramma Wat een uitvinding!. De jury koos zijn innovatieve Kwastenvacuüm boven andere sterke finalisten, waaronder een innovatief wasrek en een verwarmde kaasschaaf.

Het Kwastenvacuüm zorgt ervoor dat verfkwasten zacht blijven, zelfs wanneer je ze een tijdje niet gebruikt. “Het is een handige oplossing voor een oud probleem: gebruikte kwasten die uitdrogen”, aldus Wim. Met zijn uitvinding won hij niet alleen een geldprijs van 25.000 euro, maar krijgt zijn product ook een plek in de schappen van alle Action-winkels in Europa.

Jasper Schilder (geen grap) was enthousiast over het Kwastenvacuüm

Het idee voor het Kwastenvacuüm kwam niet van de ene op de andere dag. Wims frustratie met steeds weer uitgedroogde kwasten leidde tot de eerste experimenten in 2015. Na enkele mislukte pogingen ontdekte hij wat nieuws. Als hij een beetje water toevoegde, werd dat vervolgens het mist dat de kwaten zacht hield.

Hoewel hij zich eerder inschreef voor het tv-programma Het Beste Idee van Nederland strandde zijn uitvinding toen in de voorronde. Het Kwastenvacuüm bleef jarenlang op een plank in de schuur liggen, tot hij vorig jaar werd benaderd voor deelname aan Wat een uitvinding!.

Het Kwastenvacuüm viel direct in de smaak bij de jury. Jasper Schilder, hoofd inkoop bij Action, prees het product vanwege zijn relevantie voor de Europese markt en duurzaamheid. Ook gastjurylid Heleen van Royen was onder de indruk nadat ze het product zelf had getest. Ze vond de kwasten na enkele dagen nog steeds nat en bruikbaar. “Het werkt echt”, concludeerde ze enthousiast.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Action Nederland® (@actionnederland)

Te koop bij de Action

Wims Kwastenvacuüm zal vanaf begin 2024 verkrijgbaar zijn in meer dan 2300 Action-winkels verspreid over 11 Europese landen. Dit betekent dat zowel professionele schilders als doe-het-zelvers binnenkort nooit meer kwasten hoeven weg te gooien. Het product zorgt ervoor dat je verfklussen efficiënter en duurzamer worden. Wim werd de afgelopen maanden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het product. Hij heeft samengewerkt met het ontwerpteam van Action om ervoor te zorgen dat het Kwastenvacuüm perfect is voordat het in de winkels verschijnt.