Hoe kan je wijde broekspijpen smaller maken?

Het smaller maken van wijde broekspijpen lijkt heel erg moeilijk, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Hier heb je geen naaimachine voor nodig, alleen maar een elastiek.

Deze truc kan dus heel simpel met een elastiek. Je slaat een stukje van de broekspijp om, zo kun je zelf afmeten hoe smal je de broekspijp wil hebben. Op het moment dat je deze hebt omgevouwen, doe je hier het elastiekje omheen en vrouw je de broekspijp om op de gewenste lengte.

De pinroll is ook een goede manier

Mocht jij jouw broekspijpen op willen rollen en tegelijk iets smaller willen maken, dan hebben wij de juiste manier voor jou gevonden. Met de pinroll zal je merken dat je broekspijpen onderaan ook smaller om de enkels vallen. Een handig alternatief voor wanneer jij geen elastiek in huis hebt.

Verschillende pasvormen jeans

Het kan zijn dat een broek met wijde broekspijpen niet helemaal bij je past. Je hebt jeans namelijk in verschillende pasvormen:

  • Regular fit jeans
  • Slim fit jeans
  • Skinny fit jeans
  • Tapered fit jeans

Wanneer jij op zoek bent naar een nieuwe broek, dan dien je naar je lichaamsbouw te kijken. Inspiratie nodig? Check dan welke jeans bij jou past.