Mocht je het jezelf kunnen veroorloven en ben je niet gebonden aan een vaste werk- of woonplek, dan is het nu mogelijk om een digitale pelgrim te worden. De organisatie Roam, een nieuw platform voor werk-woonplekken, biedt huurcontracten aan waardoor je constant kan verhuizen – na een paar weken Madrid, kan je jezelf zo begeven richting Miami, of Ubud. Binnenkort worden ook Londen en Buenos Aires hieraan toegevoegd. In 2017 moet de organisatie zo’n acht á tien plekken in hun portfolio hebben.

ROAM-2 ROAM-11 ROAM-5 ROAM-4
Linksboven: Ubud | Rechtsboven: Miami | Onderste rij: Madrid

De accommodaties zijn niet ontworpen om vakantie te vieren. Nee, Roam is bedoeld voor mensen die niet locatie-afhankelijk zijn. Het bijzondere aan dit project is dat het rondtrekken combineert met samenleven. Hiermee probeert Roam de eenzaamheid die iemand kan ervaren bij aankomst in een nieuwe stad en cultuur teniet te doen. Huurders hebben allen een eigen slaap- en badkamer, maar ook toegang tot samenwerkplekken en gemeenschappelijke ruimtes. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te ontmoeten en je direct thuis te laten voelen, doordat je direct in de community wordt betrokken. De ontwikkelaars zijn ervan overtuigd dat gemeenschappelijke ruimtes bevorderend zijn voor de leef- en werksfeer. Snap ik, als de omgeving eruit ziet zoals hieronder.

ROAM-7 ROAM-3 ROAM-10 ROAM-13
Linksboven: Madrdid | Rechtsboven: Ubud | Onderste rij: Madrid

Idealiter zou het op de volgende manier werken: je hebt in Miami bakken met werk verzet, dus trek je richting Bali om een week te relaxen, waarna je Sydney doorreist om je designklus af te maken. Uiteindelijk moet het mogelijk zijn om van stad naar stad te hoppen en jezelf constant in nieuwe omgevingen te begeven.

Even, dit is toch de droom van iedere ambitieuze, avontuurzoekende ondernemer?

Je kan voor $500 per week of $1800 per maand bewoner worden van een van de communities. De keuzes nu nog vrij beperkt, maar het gaat lekker met de organisatie – er is $3,4 miljoen binnen gehaald via crowdfunding om zo snel mogelijk uit te breiden naar Londen en Buenos Aires. Begin die droom dus te leven.

ROAM-9