Kleuren hebben bepaalde effecten op emoties

Dat kleuren niet alleen mooi zijn om naar te kijken is onder velen wel bekend. Kleuren kunnen namelijk ook een effect hebben op je gemoedstoestand en daardoor je gedrag. Het is daarom ook niet gek dat mannen een bepaalde voorkeur hebben voor de kleuren van de lingerie van hun partners.

Er zijn namelijk kleuren die zorgen voor rust maar ook kleuren die juist zorgen voor lust. Het is daarom dus ook niet geheel onbelangrijk om de kleuren van je kleding en lingerie goed uit te kiezen want mannen hebben een duidelijke voorkeur voor de kleur van lingerie bij een vrouw.

Welke kleur lingerie vinden mannen nou het mooist?

Het zou je waarschijnlijk niet verbazen, maar de meeste mannen lijken een voorkeur te hebben voor zwarte of rode lingerie. Zwart is een sensuele kleur en ook rood roept gevoelens van lust op. Deze twee kleuren maken ook op elke huidskleur een prachtig contrast, iets wat mannen vaak ook erg aantrekkelijk vinden. Het verbaast ons dus ook helemaal niet dat veel mannen dan een grote voorkeur hebben voor zwart of rood ondergoed.

Uit een ander onderzoek komt ook naar voren dat de structuur van de lingerie een grote rol kan spelen. Zo vinden mannen lingerie van kant vaak nog extra spannend en dat in combinatie met rood of zwart kan ze helemaal omver blazen. Ben je nou nog op zoek naar een leuk cadeau voor je partner (en voor jezelf)? Ren dan meteen naar de winkel en haal de juiste kleuren in huis.

welke kleur lingerie mannen mooist rood

Er is veel onderzoek gedaan naar de voorkeuren van mannen als het gaat om vrouwen ondergoed. Zo is er ook onderzoek gedaan naar welke soort lingerie mannen nou het mooist vonden.