Welke kleding draag je tijdens een sollicitatiegesprek?

Back in the days was het een ongeschreven regel om tijdens een sollicitatiegesprek strak in pak te komen. In sommige sectoren is dit nog steeds wat mensen graag zien. Tot op de dag van vandaag is deze regel vervaagd en is het gewenst om tijdens een gesprek aan te komen in een smart-casual outfit. Hieronder worden de outfits voor een sollicitatiegesprek waarmee je altijd in de smaak valt uitgelicht. Wat wij je alvast meegeven voor je verder leest; met een wit overhemd zit je altijd, maar dan ook echt altijd, goed. Hieronder vertellen we hoe deze het beste te combineren is.

Een smart-casual outfit

Elke sollicitatie vereist een andere outfit. De smart-casual look is geschikt voor een sollicitatiegesprek bij een jong en modern bedrijf. Hierbij draag je een chino, in plaats van een pantalon. Het verschil is dat de chino moderner en wat jonger oogt. Ook past een nette spijkerbroek bij een smart-casual look. Combineer de chino of spijkerbroek met een wit overhemd. Een overhemd, vooral een witte, is vrijwel met alles te combineren. Zorg ervoor dat het overhemd een slim-fit heeft. Hij mag niet te groot zijn, dat ziet er snel onverzorgd uit. Voeg er een strak en net paar sneakers aan toe en je bent ready to go.

wit overhemd 3

Overhemd

wit €80 Shop nu
grijze chino

chino broek

grijs €219 Shop nu

Nette outfit

Bij een klassieke sollicitatie kan je denken aan de beroepen in de financiële of juridische sector. Hierbij is het zeker niet gek om in een pak aan te komen. Het is echter geen must meer om in een zwart pak aan te komen. Kies voor een pak in een moderne kleur als blauw, grijs of een pinstripe. Ga voor een pak waarbij de broek tot de enkels komt. De broek mag ook wat strakker zitten, dit ziet er stijlvoller uit. Combineer het pak met een wit overhemd of een coltrui. Maak de sollicitatie outfit af met nette sneakers of derby’s.

chino grijs

Chino

grijs €199 Shop nu
witte sneakers 2

sneakers

wit €179 Shop nu

Nu heb je als het goed is een outfit voor je sollicitatiegesprek. Naast de outfit is een goede voorbereiding ook erg belangrijk. Bekijk hier een paar tips om een goede indruk achter te laten tijdens je sollicitatie.