Wist je dat de dag en het tijdstip van boeken van groot belang zijn bij het vinden van goedkope vliegtickets? Zo starten airlines vaak hun promoties op maandag. De concurrentie reageert hier dan op maandagavond of dinsdag op. Als je op dinsdagmiddag rond 15:00 uur een vergelijkingswebsite als Skyscanner opent of naar de website van de luchtvaartmaatschappij zelf gaat, zie je vaak al verschillen in de prijzen.

Hoe kun je goedkoper vliegtickets scoren?

Het beste moment om je vliegtickets te boeken is dus op dinsdag rond 15:00 uur. Let wel op dat dit meestal niet voor drukke periodes geldt, zoals de datums rond de herfst- en zomervakantie of met de kerst. Daarnaast is vrijdag meestal de duurste dag om te vliegen, dus deze dag kun je beter niet kiezen om te vertrekken. Op dinsdag zijn de ticketprijzen dus het goedkoopst, maar je kunt ook goede prijzen vinden op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag. De tarieven zijn op vrijdag, zondag en rond belangrijke feestdagen het hoogst aangezien dan de meeste passagiers reizen.

Maar waarom verschillen de prijzen van vliegtickets nu eigenlijk per dag? De reden hiervan is dat maatschappijen de prijs van een vliegticket bepalen op basis van de populariteit van een vlucht. Op elk moment kijkt het systeem naar wat er wordt verwacht aan boekingen, hoeveel tijd er nog is en wat er nog beschikbaar is. Daarnaast kijken ze dus ook naar de promoties van concurrenten, die vaak op maandag starten. Daarom heb je op dinsdagmiddag dus de meeste kans op goedkope vliegtickets!

Geld geen probleem? Dit is hoe duur een privévliegtuig van Amsterdam naar Ibiza is.