Hoe ziet het perfecte mannenlichaam eruit?

Als het om schoonheidsidealen gaat, weten we zelf allemaal wel wat we willen. Toch is het vaak lastig in te schatten wat de ander nou precies wil. Nu blijkt uit onderzoek dat vrouwen toch wel een heel ander beeld hebben van het ideale lichaamstype dan we in eerste instantie zouden denken. We zullen direct met de deur in huis vallen. Daar waar bijna de helft van de mannen denkt dat zij een slank lichaam moeten hebben, zit het eigenlijk anders. Het is zo dat 40% van de vrouwen graag wil dat een man slank is, maar hij hoeft zeker niet afgetraind en gespierd te zijn. Het overgrote deel, namelijk 45%, vindt juist een man met wat meer rondingen en een klein buikje aantrekkelijker.

Opvallend is het zeker. Vrouwen willen dus niet per se dat afgetrainde lichaam naast hen in bed. Maar een klein deel van de vrouwen heeft deze wens bovenaan het lijstje staan. De rest van de vrouwen geeft aan dat een afgetraind, breed en gespierd lichaam juist zorgt voor onzekerheid bij hen. Ze ervaren druk, omdat ze het idee hebben dat ze dit zelf ook moeten bereiken om in de smaak te vallen. Verder speelt de verdeling van tijd ook mee in de gedachte. Als je afgetraind wil zijn, kost dat een hoop tijd. Vrouwen zien liever dat je deze tijd investeert in hen.

Wat is de perfecte lengte voor een man?

Vrouwen zijn dus echt niet zo perfectionistisch als we denken. Wel hebben ze een aantal andere wensen die ze zeker serieus nemen. Zo hebben we goed nieuws voor de wat minder lange mannen. Hoewel we vaak denken dat vrouwen het liefst voor ontzettend lange mannen gaan, is niets minder waar. Vrouwen geven aan gemiddeld 1,82 meter de perfecte lengte voor een man is. Het goede gewicht wat daarbij hoort, is 84 kilo – al zegt dit natuurlijk ook weer niet zoveel.

Welk lichaamstype vinden vrouwen mooi

Genetische aanleg en lichaamsbouw van de man

Natuurlijk kun je er ook weer niet alles aan doen. De een is nou eenmaal anders gebouwd dan de ander en de dagelijkse keuzes en bezigheden hebben allemaal invloed op hoe jouw lichaamstype is. Brede schouders of een smalle taille heb je of heb je niet en daar kun je helaas weinig aan veranderen. Ook heeft de één een hoger startpunt dan de ander als het gaat om spiermassa en speelt de hormonale huishouding een grote rol in hoe jouw lichaam eruit ziet. Dit mag alleen geen excuus zijn om niets te doen aan hoe je erbij loopt, want je hebt het deels ook nog zelf in de hand.

Een atletisch lichaamstype komt niet vanzelf

Dat vrouwen niet per definitie alleen maar zoeken naar mannen met wasbordjes en gespierde armen, wil niet zeggen dat je meteen alle remmen los kunt gooien. Ze vinden het namelijk wel belangrijk dat je een gezond lichaam hebt en dat je hiermee bezig bent. 51% van de vrouwen houdt wel van atletische mannen. Het is en blijft dus wel noodzaak om af en toe wat tijd door te brengen in de sportschool of om een paar keer per week een rondje hard te lopen door het bos.

Nu je weet welk lichaamstype vrouwen mooi vinden bij een man, is het hoog tijd om te kijken naar het innerlijk. Lees dus vooral wat vrouwen aantrekkelijk gedrag van mannen vinden.