Appels

De meest bekende van de soorten fruit die men met schil eet. Appelschillen zitten vol vezels die je spijsvertering een handje helpen en zorgen voor een verzadigd gevoel. Perfect als je die snackdrang wilt temmen. Plus: de schil bevat antioxidanten die je cellen beschermen. Kies wel voor biologische appels of geef ze een goede wasbeurt, want pesticiden zijn natuurlijk minder chill.

Peren

Net als bij appels is de schil van peren een bron van vezels en vitamine C. En bonus: peren zitten ook nog eens vol water, dus ze hydrateren je meteen. Ideaal voor een zomerse snack of na een work-out.

peer

Druiven

Druiven eet je al met de schil al zonder erbij na te denken, dat is zo handig aan dit soort fruit. Lucky you, want die dunne schil bevat antioxidanten zoals resveratrol, dat goed is voor je hart en ontstekingen tegengaat. Een handje druiven snacken is dus niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezond.

Kiwi’s

Kiwi’s mét schil? Ja, het kan echt. Die harige buitenkant is even wennen, maar zit vol vitamine C en vezels. Probeer het eens: goed wassen, doorsnijden en happen maar. Je krijgt er een flinke voedingsboost van.

kiwi eet je met schil

Perziken

De fluweelzachte schil van een perzik is gewoon eetbaar en bevat vitamine C, antioxidanten en vezels. Perfect voor een gezonde huid én een soepele spijsvertering. Net als bij appels en peren geldt hier: biologisch is beter, maar even wassen doet ook al veel.

Aardbeien

Jazeker, aardbeien hebben wel degelijk een schil, al voelt het misschien niet zo. Die dunne, rode buitenkant zit vol met antioxidanten, vitamines en mineralen die goed zijn voor je lichaam. Ze ondersteunen je immuunsysteem, verbeteren je bloedcirculatie en beschermen je cellen tegen schade. Het beste? Je hoeft er niks aan te doen behalve ze even goed wassen. Dus laat die schil vooral zitten en geniet van deze zoete vitaminebommetjes!

Blauwe bessen

Nog zo’n fruitsoort waarbij je niks hoeft te doen. De schil van blauwe bessen zit vol anthocyanen, een fancy woord voor antioxidanten die je cellen beschermen en ontstekingen remmen. Was ze snel af en je hebt de perfecte snack of topping voor je yoghurt.

Pruimen

De dunne, glanzende schil van een pruim is gewoon eetbaar en bevat een flinke dosis antioxidanten en vezels. Of je ze nu zo eet of toevoegt aan een salade, met schil krijg je veel meer voedingsstoffen binnen.

fruit met schil eten

De moraal van het verhaal? Minder schillen, meer eten. Was je fruit even goed, kies waar mogelijk voor biologisch, en geniet van de extra voedingsstoffen. Je lichaam zal je dankbaar zijn.

Ben jij een groot liefhebber van fruit? Dan is het ook goed om te weten wanneer je fruit en groenten juist niet moet wassen.