Wat te doen tegen vermoeidheid?

We willen allemaal van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat genoeg energie hebben om alles uit de dag te kunnen halen. Dan is het hebben van te weinig energie erg vervelend. Het is zo dat sommige mensen meer slaap nodig hebben dan andere. Dit verschilt per persoon. Waar sommige goed functioneren met vier uur slaap, moet de ander echt acht of negen uur hebben om helemaal uitgerust te zijn. Maar wat als je al goed slaapt? Wat kunnen dan nog meer de oorzaken van vermoeidheid zijn?

1. Te weinig bewegen

Sporten kost natuurlijk veel energie, dus het zou logisch klinken wanneer we zouden zeggen dat je hier alleen maar vermoeider van raakt. Maar dat is niet zo, je krijgt van sporten tegelijkertijd energie. Dit zorgt voor een wakker en frisser gevoel. Daarom kunnen wij je het ook aanraden om in de ochtend te sporten. Zo’n ochtend work-out is een goede kickstart van je dag.

2. Dag- en nachtritme is in de war

We zijn allemaal ingesteld op een cyclus van vierentwintig uur. Je lichaam probeert altijd in te schatten wanneer het tijd is om te slapen en wanneer het actief moet blijven. Wanneer je te vaak op verschillende tijden naar bed gaat raakt je biologische klok verward. Hierdoor kun je in de middag ineens een stuk vermoeider zijn dan gebruikelijk.

vermoeidheid te weinig energie

3. Slechte voeding zorgt voor vermoeidheid

Wanneer je energiek wilt blijven is een gezond dieet ontzettend belangrijk. Voeding is de brandstof van ons lichaam en ongezonde voeding zorgt er juist voor dat je minder energiek wordt. Vet eten is altijd makkelijk en zeker als je al moe bent een verleidelijke optie. Maar we raden je aan om juist dan gezond te gaan eten.

4. Te weinig energie door stress

Wanneer je te weinig energie hebt kan dat te maken hebben met stress of de werkdruk die je ervaart. Het gevolg van stress is dat je vaak minder goed slaapt. Wat kan helpen bij het verlagen van stress is om overzicht voor jezelf te creƫren. Bijvoorbeeld door een to-do-listje te maken of door je bureau op te ruimen. Op deze manier zorg je al voor meer rust in je hoofd, waardoor je minder misschien minder stress ervaart.

5. Te weinig water

Veel mensen drinken te weinig water maar dit is ontzettend belangrijk als je energiek wilt zijn. Het menselijk lichaam bestaat voor 60% uit water. Het is dan ook belangrijk dat je door de dag heen genoeg vocht binnen krijgt. Wanneer je te weinig drinkt kunnen er verschillende symptomen opspelen zoals: hoofdpijn of juist de vermoeidheid. Dus vul je flesje nog maar een keer bij.