Wat zoekt een vrouw in een man?

Het is een vraag die voor veel mannen onduidelijk is: wat zoekt een vrouw in een man? Met de volgende tips helpen wij je om een goede indruk achter te laten.

1. Assertiviteit

Een vrouw wil een man die gaat voor wat hij wil. Kom op voor jezelf. Durf te communiceren en geef duidelijk aan wat jij nodig hebt en geef haar ook de ruimte om dit te doen. Laat haar weten waardoor jij je het meest geliefd en gewild voelt, zodat jullie beiden elkaar gelukkig kunnen maken.

2. Acceptatie

Probeer je partner niet te veranderen. Een vrouw zoekt geen man die over haar oordeelt of haar probeert te verbeteren. Probeer juist van die kleine aparte dingen van haar te gaan houden en laat haar blijken dat je dit opvalt, op een positieve manier.

3. Veiligheid

Een vrouw wil zich veilig voelen bij haar man. Hiervoor is het natuurlijk leuk dat je wat spiermassa hebt of iets in die richting, maar het belangrijkste om dit te bewerkstelligen is haar simpelweg het gevoel geven dat ze oké is bij jou. Dit bouw je op naarmate je relatie vordert. Hoe meer ze jou vertrouwt, hoe veiliger ze zich voelt bij jou.

vrouw relatie zoeken

4. Toon interesse

Het is belangrijk voor je partner dat je in haar geïnteresseerd bent. Vraag haar eens naar haar dag, hoe het op het werk was of hoe het met haar vrienden of familie is. Interesse in haar en de mensen rondom haar geeft je vriendin meteen het gevoel dat je een zorgzaam persoon bent en dat je echt om haar geeft.

5. Emotionele aanwezigheid

Dit houdt in dat iemand gefocust blijft op de spreker – in plaats van naar zijn mobiele telefoon of andere afleiding te kijken. Hiermee maak je vooral een goede indruk. Aanwezig zijn betekent ook responsief zijn: probeer te mengen in het gesprek en laat haar hiermee zien dat het je ook echt boeit. Zo word je veel beter in luisteren en een goede gesprekspartner.

6. Wees bewust

Het is oké om je partner te willen beïnvloeden (niet veranderen!). Relaties zijn zelfs succesvoller wanneer dit gebeurt. Volgens onderzoek doet de meerderheid van de vrouwen dit al, maar het is niet hetzelfde voor mannen. Openstaan voor beïnvloeding betekent dat de man zich bewust is van de emoties en behoeften van zijn partner en daarop reageert.

veiligheid relatie

7. Gelijkheid

Een vrouw wil zich kunnen uitspreken en zich gelijk voelen aan een man. Haar meteen op haar gemak laten voelen maakt een heel goede indruk. Ze willen niet te hoeven concurreren met je qua dominantie. Dit is een stukje acceptatie.

8. Stabiliteit

Stabiliteit betekent emotioneel stabiel en economisch stabiel. Dit zorgt er voor dat je iemand bent waarvan zij weet dat ze kan bouwen op je wanneer je samen een huis of een kind hebt.

9. Kwetsbaarheid

Vrouwen zoeken een man die niet volledig emotioneel afgesloten is. Veel mannen hebben nog steeds in hun hoofd dat bijvoorbeeld huilen of het uiten van andere emoties niet voor mannen is, maar niets is minder waar. Door je emoties te uiten weet zij wat jij voelt en hoe je er mee omgaat, waardoor ze jou kan helpen wanneer je dit nodig hebt. In essentie is dit gewoonweg communiceren en jezelf openstellen, zodat zij weet wat ze aan je heeft.

wat zoekt een vrouw in een man

10. Chemie

Vrouwen voelen zich in eerste instantie aangetrokken tot een man op basis van aantrekkingskracht. Hierom is het natuurlijk erg belangrijk dat je een goede eerste indruk maakt. We bedoelen niet hoe je eruitziet, maar meer of je toegankelijk bent voor haar en open staat voor een gesprek. Ook vinden vrouwen het belangrijk dat ze zich energiek voelen, terwijl ze met je praten: dat je hen dus een goed gevoel geeft. Hierdoor weet een vrouw meteen of ze met je een diepere verbinding kan vormen en misschien zelfs een relatie met je kan beginnen.