Wat zijn daddy issues?

De term daddy issues werd in eerste instantie bedacht in de theorie van Carl Jung, ‘The Electra Complex’. Volgens deze theorie vertoont een dame een vorm van psychoseksuele competitie met haar moeder, voor de aandacht van de vader. Tegenwoordig is de term gemoderniseerd. Het geeft nu het idee weer dat een vrouw de neiging heeft om aandacht van mannen te vragen, om het gebrek aan aandacht van haar vader de compenseren. Daarom wordt de term ook wel ‘daddy issues’ genoemd.

Aan de onderstaande punten kan je herkennen dat een vrouw last heeft van daddy issues:

1. Oudere mannen daten

Dit is het meest voor de hand liggende signaal dat we je maar kunnen geven. Ook worden vrouwen vaak bevooroordeeld op dit teken. Het kan namelijk zijn dat de dame in kwestie gewoon met iets oudere mannen date omdat ze dat wil, niet omdat ze daddy issues heeft. Een vrouw met daddy issues kan daten met een oudere man omdat deze eruit ziet, zich zich gedraagt en voelt als een vaderfiguur voor haar. Het klinkt heel griezelig, maar het is echt waar.

2. Defensieve barrières

Als een vrouw met daddy issues zich bedreigd voelt, of de mogelijkheid voelt om jou te verliezen, dan onderneemt haar onderbewustzijn actie. Zo zal zij zichzelf kunnen gaan afsluiten, een gevecht beginnen of het zelfs uitmaken. Dit doet ze allemaal om te voorkomen dat zij de eerste is die pijn gedaan wordt.

3. Overmatig vriendelijk tegen mannen

Dames met dergelijke issues voelen zich aangetrokken tot mannen en genieten met volle teugen van hun aandacht. Je zal dit ook merken in de manier waarop zij zich opstelt tegenover mannen en tegenover vrouwen. Ze zal zich waarschijnlijk heel vriendelijk en warm opstellen tegenover de mannen, terwijl ze zich koud en afstandelijk zal voordoen tegenover de vrouwen.

daddy issues

4. Seksuele agressie

Vrouwen met daddy issues lijken seksueel agressief. Het is niet omdat ze weinig waarde hechten aan seks of dat ze het niet leuk vinden., maar het is eigenlijk het tegenovergestelde; ze zijn eerder agressief omdat ze denken dat seks hen goed laten overkomen bij de man.

5. Aanhankelijkheid

Deze dames zullen ook heel aanhankelijk zijn. Dit om dezelfde reden als de seksuele agressie. Beide punten werken bij mannen eigenlijk averechts, omdat ze beiden vaak uit wanhoop worden gedaan, in plaats van genegenheid.

Ben je al een tijd aan het daten met iemand en zie je het niet meer zitten? Check dan vooral wat de beste manier is om iemand te dumpen.