Wat vinden vrouwen leuk om te horen?

Vrouwen zijn geen makkelijke wezens. Integendeel, ze zijn vaak vreselijk moeilijk om uit te vogelen. Het is niet voor niks dat er ooit een boek is geschreven Men Are from Mars, Women Are from Venus. Het ene moment willen ze dat je tegengas geeft, het andere moment moet je lief zijn, maar niet té. Ondertussen moet je ook nog grappig zijn, geïnteresseerd en blijkbaar zijn alle kleine (onbenullige) details die ze je vertellen noodzakelijk om te onthouden. Hoe kun je het óóit goed doen?

complimenten

De kunst van vrouwen veroveren zit ‘m vaak niet in het feit dát je iets zegt, maar hóe je het zegt. Wij geven je wat voorbeelden waarmee je over het algemeen extra punten scoort en vrijwel niet de mist in kan gaan. Of ja, niet vollédig de mist in kan gaan. Hier komen behulpzame antwoorden op de vraag: wat vinden vrouwen nou echt leuk om te horen?

 1. Persoonlijke verhalen

  Je hebt vast wel eens met je vrienden op de bank gezeten voor First Dates en gedacht ‘Dude, waarom vertel je dit? Het is een eerste date?!’. Dat klopt, als je een eerste date hebt op nationale televisie dan is het slim om twee keer na te denken voordat je vertelt dat al je vijf exen vreemdgingen. Geen hele sterke binnenkomer. Maar (als het goed is) word jij niet gefilmd en spreek je met een vrouw af die je beter wil leren kennen. Dan is het verstandig om enigszins de diepte in te gaan.

  Stel, je hebt een wandeldate en bent al een uur onderweg maar je hebt het eigenlijk alleen nog maar gehad over jullie favoriete eten, hobbies en hoe je werkdag eruit zag. De kans is groot dat ze zich langzaam gaat vervelen en erna op de fiets naar huis realiseert dat ze vrijwel niks persoonlijks over je weet en geen connectie met je voelt. Ze heeft het gevoel dat je oppervlakkig bent, niet interessant en dat je nog vrij weinig hebt meegemaakt. Een man met weinig levenservaring is voor vrouwen niet de meest boeiende en aantrekkelijke optie. Als je mazzel hebt wil ze je nog een keer zien, maar als ze een beetje goed in de markt ligt is je kans vergeven.

  Je hoeft tijdens een (eerste) date niet je hele levensverhaal op tafel te gooien. Maar vertel wel over iets dat in jouw leven veel impact heeft gemaakt, iets lastigs dat je vroeger hebt meegemaakt of iets in je leven waar je (de laatste tijd) mee worstelt. Je bent ooit gepest, je jij en je baas zitten niet op een lijn, je hebt moeilijk contact met je ouders, etc. Doe je dit niet, dan is het voor haar lastig jou te onderscheiden tussen die andere dates die ze heeft gehad, want persoonlijkere verhalen zullen langer blijven hangen dan je top 10 lijst met favoriete films. Dus ga de diepte in en zorg dat de date voor haar een memorabele is. En dan op naar de volgende!

 2. Vragen over ervaringen in plaats van feiten

  Waar enerzijds verwacht wordt dat een man zich tijdens een date genoeg openstelt, wordt ook verwacht dat een man veel vragen stelt, en nog veel belangrijker: de juiste vragen stelt. Maar wat zijn dan juiste vragen? Goede vragen zijn wanneer je date antwoord moet geven over haar gevoel, in plaats van over hoe iets is.

  Stel, ze vertelt over dat ze is opgegroeid op het platteland. Vraag dan niet alleen wat daar allemaal te doen was, maar vraag of ze het leuk vond om daar op te groeien en wat haar favoriete herinnering is.

  complimenten

  Als ze vertelt wat voor werk ze doet, vraag dan niet alleen wat haar werkzaamheden zijn maar ook of het haar gelukkig maakt. Informeer of ze broers of zussen heeft en vraag ook meteen door over hoe haar band is met hen en haar ouders. Is ze vroeger veel verhuisd? Dan gaat het er niet om waar ze allemaal heeft gewoond, maar of ze het moeilijk vond om zo vaak te verhuizen. Ouders gescheiden? Vul deze zelf maar in.

  Je snapt ‘m wel. Hoe meer je dit doet hoe beter je erin wordt. Dus speel ermee en je zal zien dat vrouwen door jouw inhoudelijke vragen blij verrast zullen zijn.

 3. Complimenten

  Een van de oudste uit het boekje, maar nog steeds effectief. Een compliment is vaak iets wat vrouwen leuk vinden om te horen. Sommige mannen delen ze uit als lolly’s op een festival, veel mannen zijn er te zuinig mee en beseffen niet hoe effectief een compliment kan zijn. Geef op dates één, misschien twee goede complimenten (na twee lolly’s wordt de derde ook minder speciaal) en denk eerst na voordat je hem geeft. Hoe origineler een compliment, hoe leuker. Als ze een tuinbroek draagt wat relatief uniek is (“wat heb je een vette tuinbroek aan”), of ze heeft opvallende hakken aan (“zó, die hakken staan je goed!”), dan is de kans groot dat die dingen voor haar bijzonder zijn en ze het waardeert als het een ander opvalt. Dus benoem dat dan ook.

  Maar heeft ze mooie groene of blauwe ogen die opvallen, dan mag je daar ook best een compliment over geven. Cliché complimenten bestaan niet, te algemene wel. Als ze oprecht een leuke outfit aan heeft mag je het echt wel simpel houden “wat zie je er leuk uit”, maar als ze jeans met een t-shirt aan heeft komt het niet erg geloofwaardig over. Dat geldt overigens weer niet als je het punt hebt bereikt dat je samen in bed ligt. Nog steeds geldt dan hoe specifieker hoe beter (“wat heb je mooie vrouwelijke schouders”), maar in bed kom je met een “ik vind je heel mooi” ook goed weg.wat vinden vrouwen leuk om te horen

  Date je met een opvallend knappe dame? Denk dan niet dat je haar geen complimenten moet geven omdat je er vanuit gaat dat iedere man dat al doet. Juist om deze reden complimenteren veel mannen knappe vrouwen niet, waardoor ze op dit vlak worden overgeslagen. Wees die man die wél iets zegt over haar mooie glimlach en je valt direct op tussen de rest.

Hopelijk begrijp je nu beter wat vrouwen écht leuk vinden om te horen, boek je met deze tips wat voortgang in je dating-life en wordt het allemaal net iets minder stressvol. Wat wel en niet werkt blijft soms een raadsel, wij hebben daarom een aantal regels die elke meester van het daten beheerst.