1. Frituurpan schoonmaken

Weet jij hoe je een friteuse kunt schoonmaken met een vaatwastablet? Dit is vooral een handige lifehack voor als je geen vaatwasser hebt, of geen vaatwasbestendige frituurpan hebt. Dit doe je met een vaatwastablet en koud water. Je vult de frituurpan ongeveer voor driekwart met koud water en hangt het frituurmandje erin. Vervolgens doe je hier een vaatwastablet in en zet je de friteuse voor maximaal tien minuten op 90 graden. Hierna is je frituurpan weer helemaal schoon, zonder een vaatwasser ervoor gebruikt te hebben!

2. Magnetron schoonmaken

Je kunt niet alleen je frituurpan, maar ook je magnetron prima schoonmaken met een vaatwastablet. Leg het vaatwasblokje in een klein glazen bakje met koud water en zet deze vervolgens in de magnetron. Zet daarna de magnetron tien minuten op het hoogste vermogen aan. Vervolgens haal je het bakje weer uit de vaatwasser en is het aangekoekte vuil in de magnetron nu makkelijk met een doekje te verwijderen.

3. Koffiezetapparaat schoonmaken

Ook je koffiezetapparaat is makkelijk schoon te maken. Met een vaatwastablet kun je hem schoonmaken en ontkalken. Hiervoor heb je slechts de helft van het vaatwastablet nodig. Deze stop je in het waterreservoir van je koffiezetapparaat. Vervolgens vul je hem met water en zet je het koffiezetapparaat aan.

4. Waterkoker schoonmaken

Dit is ideaal voor als je veel kalk in je waterkoker hebt. Net zoals bij het koffiezetapparaat, stop je een half vaatwastablet in de waterkoker. Vul hierna de waterkoker maximaal met water en zet hem aan. De kalk zal op deze manier snel uit je waterkoker verdwijnen. Spoel hierna wel nog een paar keer je waterkoker met water om voordat je hem weer gaat gebruiken.

5. Toilet schoonmaken

Het klinkt misschien een beetje apart, maar ook je toilet is prima schoon te maken met een vaatwasblokje. Heb je aanslag in jouw toiletpot? Leg dan een vaatwastablet in de toiletpot en schenk hier wat warm water bij. Dit kun je het beste in de avond doen, zodat het de hele nacht kan inwerken. Spoel de volgende ochtend het toilet door en je zal zien dat de aanslag in je toiletpot verdwenen is.

6. Wasmachine schoonmaken

De wasmachine maakt je kleding schoon, maar moet zelf natuurlijk ook om de zoveel tijd schoongemaakt worden. Ook dit kan met een vaatwastablet. Hiermee voorkom je vetluis, waardoor je wasmachine kan gaan stinken, en tegelijkertijd ontkalkt het ook meteen je wasmachine. Gebruik hiervoor twee vaatwastabletten. Stop deze in je wasmachine en draai een lang wasprogramma op negentig graden.

7. Ovenrooster schoonmaken

Ook je ovenrooster is gemakkelijk schoon te maken met een vaatwasblokje. Zet hiervoor een ovenschaal met een klein laagje water in de oven en stop hier het vaatwastablet in. Vervolgens zet je de oven twintig minuten lang op honderd graden. Haal daarna de ovenschaal eruit en je zal zien dat al het aangekoekte vuil van het rooster is. De rest van de binnenkant van de oven kun je hierna ook gemakkelijk met een doekje afvegen.

Best handig toch? Zo’n vaatwasblokje. Zo zie je maar weer dat deze niet alleen voor de vaatwasser gebruikt hoeft te worden.