Gezond broodbeleg: waar te beginnen?
Welk broodbeleg is de beste optie, en waar moet je beginnen? Nou, als je van vlees houdt zit je volgens Project Gezond met kipfilet en rosbief gebakken. Deze vleeswaren zijn niet alleen eiwitrijk, maar bevatten ook weinig calorieën. Kipfilet, bijvoorbeeld, levert per 100 gram zo’n 105 calorieën en een flinke portie eiwitten. Perfect als je de vetten laag wilt houden. Rosbief is ook een winnaar, met ongeveer 110 calorieën per 100 gram. Bonuspunten: het past prima in een dieet waarbij je ook een paar kilo kwijt wilt.
Ben je meer van het kaasplankje, maar wil je geen torenhoge calorieën? Dan is 30+kaas je beste vriend als broodbeleg. Met ongeveer 305 calorieën per 100 gram is dit een van de lichtere opties. Voor de daredevils onder ons is hüttenkäse een goede keuze. Het bevat slechts 98 calorieën per 100 gram en zit ook nog eens boordevol eiwitten. Het is misschien geen standaard broodbeleg, maar probeer het eens met een paar plakjes tomaat of komkommer.
Oké, dat was het traditionele broodbeleg, maar wat betreft boter? Ga voor halvarine. Dit bevat rond de 320 calorieën per 100 gram, bijna de helft minder dan margarine of roomboter. Minstens even lekker, maar zonder het extra buikvet dat erbij komt kijken.
Waarom eiwitten zo goed voor je zijn
Het geheim achter eiwitrijk broodbeleg is simpel: het helpt je spieren herstellen, geeft je een vol gevoel en ondersteunt zelfs je stofwisseling. Combineer dit met caloriearme opties en je hebt een winnende formule. Of je nu wilt afvallen, op gewicht wilt blijven of spiermassa wilt opbouwen, met de juiste keuzes als broodbeleg zit je altijd goed.
Dus, de volgende keer dat je voor het broodbeleg staat te twijfelen, onthoud: magere vleeswaren, lichte kazen en halvarine zijn je go-to. Gezond eten was nog nooit zo simpel én lekker.
Veel mensen stoppen tegenwoordig met het consumeren van brood, Dit gaat gepaard met een aantal gevolgen van je lichaan. Lees ook wat er gebeurt met je lichaam als je stopt met het eten van brood.