De auto’s van Michael van Gerwen

Nu kun je van Michael van Gerwen zeggen wat je wil, en ja het is al weer even geleden dat hij echt goed heeft gescoord, maar wat auto’s betreft heeft hij smaak. De Rolls Royce Ghost mag dan wel geen nieuw model zijn, maar er zullen weinig leeftijdsgenoten zijn die een Ghost voor de deur hebben staan.

auto michael van gerwen

De wagen uit 2010 werd aangeschaft bij zijn vaste leverancier, het autobedrijf van Nino Hooymans, die overigens ook een van de sponsoren van Mighty Mike is. Mocht die dikke strik je dus bekend voorkomen, dan weet je nu dus waarom. De wagen is dus al iets ouder, maar dat mag de pret niet drukken. Bij het rijden van een Rolls Royce gaat het immers om de rijervaring en niet om de leeftijd, alhoewel we ons kunnen voorstellen dat Michael van Gerwen toch liever de sterrenhemel van het nieuwste model had willen hebben.

De Rolls Royce had bij aankoop (zo’n twee jaar terug) een nette 229.259 kilometer op de teller staan en dat is voor een wagen van dit kaliber net niks. Goed ingereden is de vierwieler in ieder geval wel. Met zo’n 571 pk onder de motorkap en een nette 6.6 V12 motor heeft Nederlands beste darter in ieder geval een flinke krachtbron onder zijn zitvlak. Snel is het ding ook: in 4.9 seconden tikt de wagen 100 km/u aan en de topsnelheid van 250 km/u zorgt ervoor dat hij in ieder geval op tijd aan de oche kan verschijnen.

Wat is de prijs van de auto?

Gezien de leeftijd van de wagen was het voor van Gerwen niet nodig om de hoofdprijs te betalen. Een nieuw exemplaar van dit model kostte in 2010 namelijk al gauw 337.610 euro. Voor dit model betaal je anno 2021 in ieder geval een stuk minder, maar reken in ieder geval op zo’n 140.000 euro. Dat is uiteraard voor gewone stervelingen nog altijd een flink bedrag.

Ook een nieuwe BMW voor Mighty Mike

Onlangs verscheen er nog een nieuwe post op Instagram. Michael van Gerwen liet weten een ‘fantastisch nieuwe samenwerking’ aan te gaan met BMW. Als ambassadeur mag Van Gerwen scheuren in een gloednieuwe BMW 7 series. Check de post hieronder: