Wat zijn onderwerpen waarover vrouwen graag praten?

Net als dat geen man hetzelfde is, kun je vrouwen ook niet in hokjes plaatsen. De een houdt van koken en de ander haalt liever af. En terwijl de ene vrouw het liefst ieder weekend een trip plant, zit de ander het liefst thuis op de bank met een goed boek. Maar er zouden toch algemene onderwerpen moeten zijn waarmee je met iedere vrouw wel een gesprek lopend houdt?

Dat klopt, wij nemen je mee in de wereld van onderwerpen die vrouwen leuk vinden om over te praten. We delen drie algemene onderwerpen waarmee je vrijwel niet de fout in kan gaan.

 1. Bijzondere trekjes

  Dat klinkt raar. Ja, en daarom vinden vrouwen het zo leuk. Het allerliefst horen ze over rare dingen die je doet. Jouw bijzondere trekjes die je maken wie je bent. Of je die al je hele leven hebt of pas sinds kort, dat maakt niet uit. Bijvoorbeeld als je favoriete gerecht bestaat uit een hele vreemde combinatie van verschillende etenswaren die de meeste mensen vies vinden. Dat je je huis niet uit mag voordat je je kat drie kussen hebt gegeven. Dat je al tien jaar lang je eigen haar knipt omdat je bang bent voor de kapper. Of dat je een secret crush hebt op Taylor Swift en iedere ochtend haar Instagram-updates checkt. Het kan allemaal!vrouwen gesprekken

  Vrouwen houden ervan om te horen over deze persoonlijke fun facts. Als je die durft te delen, betekent het dat je haar in vertrouwen neemt. Vraag andersom ook naar die van haar. Het levert ongetwijfeld boeiende en misschien wel lachwekkende gesprekken op, bovendien brengt het jullie dichter tot elkaar.

 2. Wat je zou willen doen als geld geen rol speelt

  Je dromen en passies achterna gaan is voor sommigen de normaalste zaak van de wereld. Velen van ons zitten verstrikt in de verwachtingen van de maatschappij, en doen voor de kost misschien helemaal niet precies wat we zouden willen. Wanneer je met een vrouw deelt waar jouw hart echt ligt, kan je haar een stukje van jezelf laten zien. Het geeft diepgang, waardoor ze verder kan kijken dan wanneer ze alleen van je weet dat je bijvoorbeeld advocaat bent, of in de vastgoed zit. Vraag uiteraard ook naar de dromen en passies die zij heeft.

  Door dit onderwerp aan te snijden kom je er ook eerder achter of jullie visies op het leven een beetje overeenkomen. Want als jouw doel is om puur en alleen rijk te worden en zij wil het liefst de wereld rond in een oude caravan, dan kan je er door dit gesprek achter komen dat jullie levensmissies toch wel erg ver van elkaar afliggen. Of juist niet, als blijkt dat jullie precies dezelfde soort dromen en passies hebben.

 3. Je jeugd

  Hoe je vroeger bent opgegroeid zegt veel over iemand. Het kan zomaar zijn dat jij al 15 jaar in een drukke stad woont, maar dat je vroeger rondslenterde in een klein, verlaten dorp waar echt helemaal niks te doen was. Vrouwen vinden het leuk om hierover te horen. Hoe jij als kind was, verlegen of juist heel druk. Hoe je op school was, je relatie met je ouders, of je gepest werd, of je wel eens spijbelde. Wanneer je vertelt over je jeugd wijk je even af van de standaard gesprekken over werk en het dagelijks leven en kruip je de diepte in.

  waar praten vrouwen graag over

  Het voordeel van praten over vroeger is dat je elkaar beter begrijpt. Stel dat jij soms dichtklapt wanneer gesprekken moeilijk worden maar zij weet dat je thuis niet gewend was om over emoties te praten, dan kan ze daar rekening mee houden. Andersom is het fijn als jij bijvoorbeeld weet dat zij vroeger veel is verhuisd en ze het lastig vindt om zich aan iemand te hechten. Dan kan je ervoor zorgen dat je niet direct te overweldigend je liefde aan haar verklaart.

Deze onderwerpen gaan je geheid een stap verder brengen in je gesprekken met vrouwen. Vergeet ook niet om er tussendoor af en toe een compliment tegenaan te gooien en lees ook over wat vrouwen nou ├ęcht leuk vinden om te horen.