1. Het doen met meerdere mensen tegelijkertijd

Het is misschien een cliché, maar die zijn er niet voor niets. Trio’s, kwartetjes of zelfs meer: het staat met stip op de eerste plek als we het hebben over mannelijke fantasieën. Waarschijnlijk hebben de meeste mannen er geen ervaring mee, en is dat juist de reden dat ze er zoveel aan denken. Veel mensen delen het bed meestal met 1 persoon, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Hoewel een heel groot deel van de mannen zegt regelmatig te fantaseren over een bijvoorbeeld een extra vrouw erbij, blijkt slechts 18% hier ook daadwerkelijk ervaring mee te hebben. Onder de vrouwen ligt dit percentage nog lager: slechts 10% van de vrouwen heeft ooit gedaan. In de praktijk valt een het bovendien vaak erg tegen: 83% van de mensen geeft aan dat het een eenmalige actie was.

2. BDSM

Je hebt ongetwijfeld al eens van deze afkorting gehoord en weet misschien ook al wat het precies inhoudt. BDSM is de overkoepelende term voor verschillende handelingen en attitudes, waaronder bondage, rollenspel en sadomasochisme. Bondage staat in de volksmond ook wel bekend als vastbinden, en bij SM denken de meeste mensen direct aan zweepjes. In de praktijk omvat BDSM natuurlijk een breder scala aan mogelijkheden, maar de clichés komen vaak terug in de fantasieën van mannen. Rollenspellen zijn in de slaapkamer op zich best wel gebruikelijk, maar in hun fantasieën kunnen mannen natuurlijk pas echt losgaan. Met name het spanningsveld tussen dominantie en onderdanigheid komt veel voor, maar er kunnen ook andere acties in voorkomen.

3. Het doen in het openbaar

Misschien wel de bekendste fantasie – op het gebied van zowel mannen als vrouwen – is om het te doen in het openbaar. Dat kan zich overal afspelen, maar er wordt veelgenoemde ‘spannende’ plekken zijn het bos, de auto, de bioscoop, een vliegtuig en natuurlijk het pashokje. Het grote geheim achter deze populaire fantasie? Daar valt niet over te twisten: het idee dat je ‘betrapt’ kunt worden, is voor heel veel mensen een meer dan spannende gedachte. Dat heeft overigens niks te maken met een daadwerkelijk verlangen om betrapt te worden. Integendeel: eigenlijk geeft iedereen die deze fantasie kent aan het een nachtmerrie te vinden om ooit betrapt te worden. Maar het idee dat het zou kunnen is wat de fantasie van veel mensen prikkelt.

4. Handwerk

We bedoelen niet alleen de solo way. Het klinkt misschien wat aan de saaie kant, maar een heel groot deel van de mannelijke bevolking fantaseert met enige regelmaat over handwerk door zijn partner. Dat wil zeggen dat je de handeling niet zelf verricht, maar laat verrichten door iemand anders. Maar liefst 71% van de mannen geeft aan deze fantasie te hebben, wat neerkomt op meer dan twee derde. Een veel spannendere gedachte is het beeld waarin je partner zichzelf bevredigt, terwijl de ander toekijkt. En ook die fantasie komt veel voor onder mannen: 76% geeft aan hier geregeld aan te denken.