We weten het allemaal wel: ovenfriet is wat gezonder dan uit de frituurpan en aardbeien zijn beter voor je als je er geen suiker op gooit. Logisch! Nu hebben we een iets verrassender voorbeeld gevonden thee opwarmen in een magnetron. Is dit nou gezonder dan met de hulp van een waterkoker? Nou, ja dus!

 

Waarom moet je je thee opwarmen in de magnetron?

Volgens Australian news source ABC is het gezonder om je thee op te warmen in de magnetron dan je water te koken met een waterkoker. Quan Vuong, die met andere het onderzoek heeft gedaan, zegt dat het gewoon drie keer gezonder is. Hoe dan?

Volgens Vuong wordt er een ‘extra waarde’ toegevoegd aan de natuurlijke producten in je thee. Denk hier bij aan de cafeïne, theanine en polefynolen. Deze zouden een boost van 80 procent krijgen als je het opwarmt in de magnetron. Theanine zorgt ervoor dat je minder last hebt van stress en de polefynolen zouden ontstekingsremmend werken, plus het houdt je bloedsuikerspiegel op peil.

Hoe moet je je water laten koken in de magnetron?

Er is wel een speciale manier waarop je dit moet doen. Je moet niet eerst het water opwarmen in de magnetron en dan pas het theezakje erin doen. Wat je wel moet doen is dat je als een een theezakje in koud water doet. Dit zet je vervolgens voor 30 seconden in de magnetron op de maximale stand en daarna moet je hem nog één minuut lang met het zakje erin laten staan. Dat zou het recept zijn voor een super gezond en lekker kopje thee.

Wel een kleine waarschuwing als je dit zelf wil proberen: let er wel op dat het glas of de mok geschikt is om in de magnetron te gaan. Ook kan deze erg warm worden, dus pas op de handjes.