Wat is kasjmier precies voor materiaal en waar komt het vandaan?

Laten we eerst bespreken wat kasjmier (ook wel cashmere) eigenlijk is. Als je dacht dat het wol was, dan heb je het eigenlijk mis, maar niet helemaal. Technisch gezien heb je gelijk als je dat dacht, want het is een soort wol, maar het is in niet te vergelijken met de wol van de schapen. Kasjmier is eigenlijk afkomstig van de ondervacht van een speciale geit. Je vindt de geiten in de hoogvlakten van de Himalaya, China en Mongolië.

 

Waarom is kasjmier kleding zo duur?

Authentieke cashmere vezels worden gemaakt van de zachte ondervacht van de kasjmier geiten. Waar het materiaal – zoals je kunt raden – ook zijn naam aan dankt. In vergelijking met andere wolsoorten is kasjmier zachter, fijner, lichter en sterker, waardoor het de meest luxueuze en dure natuurlijke textielsoort is.

Dit is echter niet de enige reden waarom het zo duur is, want de zeldzaamheid is ook een belangrijke factor. Het vertegenwoordigt slechts 0,5% van de wolproductie in de wereld. Bovendien krijg je ook niet veel stof per geit. Voor één kasjmier trui is het haar van ongeveer vier geiten nodig. Cashmere producten zijn ook zeer gewild, vooral tijdens de koudere herfst- en wintermaanden. Hoe dan ook, de stof houdt je zonder twijfel warm gedurende de koude maanden. Wij selecteerden hieronder een aantal kasjmier kledingstukken voor mannen:

cashmere muts kasjmier te koop

Muts

Kasjmier €83 Shop nu
kasjmier trui

Trui

Kasjmier €179 Shop nu