Hoeveel is Salt Bae waard?

De restaurants van Salt Bae worden op franchise basis gemanaged. Dat betekent zoveel als dat je als ondernemer gebruik mag maken van de naam en de zaak moet inrichten naar de wensen van D.ream Group, de franchise-gever. Het voordeel is dat je dan gelijk gebruik kan maken van de bekendheid van de organisatie. Diezelfde D.ream Group is momenteel in gesprek om een ​​belang van 20% van de horecaonderneming te verkopen aan de Qatar Investment Authority. Als de deal wordt gesloten zou dat betekenen dat de volledige waarde van de onderneming uitkomt op 1.5 miljard dollar.

Een waardebepaling van 1.5 miljard dollar voor ene onderneming is niet zo heel vreemd. Er zijn immers meer bedrijven die behoorlijk veel waard zijn. Voor een horecaketen is zo’n waarde wel iets anders. Nu zijn de restaurants van Salt Bae geen simpele eetgelegenheden. Je gaat er namelijk niet naar toe om even een vorkje te prikken. Je zal – laten we het zo zeggen – wel wat te besteden moeten hebben. Het gaat dus meer om de ervaring, dan het eten zelf.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Welk bedrag kan je onderaan het bonnetje verwachten?

Salt Bae opende rond 2010 de deuren van zijn eerste restaurant in Istanbul en het zou tot 2014 duren voordat hij zijn tweede zaak kon openen. Dat was in Dubai en sindsdien is het hard gegaan. De echte wereldfaam ontstond pas in 2017 en sinds die tijd staat Nusret Gökçe bekend als ‘The Butcher’. Een avond bij hem eten is dan ook meer een statussymbool. Dat blijkt wel uit de rekening van een gezelschap wat in Miami ging dineren met zes personen. De totale kosten: 6.228,05 dollar, net iets meer dan 1000 dollar per persoon. Dat men automatisch bijna 1000 euro als fooi berekende laten we maar even voor wat het is.