Een chique maaltijd beter dan een orgasme?

Dit vindt 2 op de 5 vrouwen, volgens een recent onderzoek uitgevoerd door Havas Worldwide, een reclamebureau in samenwerking met Market Probe International, een onderzoeksbedrijf.

Uit het onderzoek, waarin 12.000 mensen wereldwijd werden onderzocht, bleek dat ongeveer de helft van de mannen en de vrouwen eten net zo plezierig vindt als seks.

De onderzoekers lieten de personen de keuze maken tussen seks en een hoogstaand diner bij een restaurant. Wat bleek? 42% van de vrouwen verkoos zonder pardon de maaltijd boven de beurt. En de mannen? Slechts 26% van ons koos voor het diner.

vrouwen eten sex

Onderzoekers Nicole Prause, oprichtster van Liberos, een seks onderzoeks- en bio-technologie in L.A. was niet onder de indruk van de uitkomsten:

‘Geslachtsgemeenschap is belastend voor het lichaam, vooral voor vrouwen.’ aldus Prause. ‘Het vereist energie en lichaamsbeweging. Een fancy diner daarentegen? Bijzonder weinig. Enkel zitten en schuiven.’

Studies hebben aangetoond dat een van de beste indicatoren voor het verlangen naar seks, vermoeidheid is. Het is dus logisch, gezien de vereiste fysieke inspanning, dat zowel mannen als vrouwen zo nu en dan iets anders doen. Zoals het eten in een chique restaurant.

In andere woorden: de statistieken zeggen niet wat over jouw bedprestaties. Vrouwen houden gewoon van eten. En niks doen.