Je dient te weten wat je moet kopen, wanneer je moet kopen en hoeveel je moet betalen. Klinkt dit onmogelijk? Mwa, valt mee. Zolang je deze lijst als rode draad gebruikt kun je veilig de wondere wereld van vintage horloges ontdekken.

Omega

1950 – 1960

Omega introduceerde hun eerste chronograaf in 1957: de Omega Speedmaster. Met succes. Het was het eerste horloge op de maan. Vandaag de dag zijn er verschillende uitvoeringen waaronder de Omega Speedmaster Professional. Een ware icoon en de perfecte keuze om je vintage horloge verzameling mee te beginnen. Ondanks dat het horloge een bijzondere status heeft blijft deze relatief betaalbaar.

omega speedmaster man man

Heuer

1960 – 1970

De Heuer Autavia werd in eerste instantie gebruikt als dashboard timer van 1933 tot 1958. In 1962 kreeg het model een make-over en werd het als polshorloge gedragen. Het horloge komt in allerlei uitvoeringen met verschillende wijzers, wijzerplaten en functies. Door het grote aanbod is er altijd een model wat bij je eigen stijl past. De prijzen variëren, maar de meest voorkomende zijn goed betaalbaar (en in de ogen van liefhebbers zelfs ondergewaardeerd).

heuer man man

Breitling

1960

De beroemde luchtvaar chronograaf van Breitling: de Navitimer deed zijn eerste intrede in 1952. Met de innovatieve wijzerplaat was het uurwerk uitermate geschikt om vluchtplannen te berekenen. Zelfs vandaag de dag wordt er vol lof gesproken over piloten en onmisbaar in een vintage horloge verzameling.

Breitling man man

Tudor

1960 – 1970

Tudor mag vergeleken worden met de kwaliteit van een Rolex. Zie het daarom als een Rolex, zonder de welbekende kroon en andere branding. De Tudor Submariner is uitgerust met het bekende Rolex kaliber 390. Een nauwkeurig, kwalitatief uurwerk in een stijlvol, tijdloos jasje.

tudor horloge man man

Panerai

Een toevoeging aan elke collectie. In de beginjaren van Panerai, tussen 1938 en 1943, maakte het merk slechts 300 horloges. Allemaal voor de Italiaanse Marina Militarel. De echte vintage Penarai horoges zijn dan ook echte militaire horloges. Ondanks het commerciële succes bleven de horloges schaars. Zo werden er ongeveer 1000 tussen 1993 en 2000 gemaakt en in de volgende jaren werden ze in aantallen van 500, 1000, 2000 en 4000 stuks gemaakt. Opvallend, zeldzaam en bijzonder stijlvol.

panerai man man

Jaeger LeCoultre

1960

Jaeger LeCoultre schreef in 1956 geschiedenis toen zij het eerste automatische horloge met alarm functie introduceerden. Dit horloge, genaamd de Memovox, wat letterlijk ‘stem van het geheugen’ betekent, is een zeldzaam stukje geschiedenis en een waar collectorsitem.

man man vintage horloge