Het schijnt dat vrouwen slechts naar twee dingen kijken bij een man. Zijn schoenen en horloge. Investeer in beide dus goed. Nu ben je je enige tijd aan het verdiepen in de horloge wereld. Het verschil tussen mechanisch en quartz. Verschillende merken, in verschillende segmenten. Waarschijnlijk heb je verscheidene verhalen gehoord over dat een vintage horloge top investering is. Vooral een rolex. Is dit zo?

Hoe dan ook, een horloge is een item wat men koopt voor het leven. Een die past bij jou en je persoonlijkheid. De zoektocht naar het geschikte horloge is misschien wel net zo leuk als de daadwerkelijke aankoop. Struin het internet af. Verdiep je in de geschiedenis. Je zult vanzelf een horloge tegenkomen waar jij een klik mee hebt. Nu weet je dat je op zoek wilt naar een Rolex Day-Date 18238. Wat nu? Tenzij jij de expert bent, raden we je aan om er een op te zoeken. De markt is groot, er zijn vele replica’s en we kopen een horloge van vele jaren oud. We willen goed geadviseerd worden en dat doen we hier.

Amsterdam Vintage Watches

Een familiebedrijf sinds 1987 in hartje Amsterdam. Amsterdam Vintage Watches verkoopt de high-end merken als Rolex, Breitling, Omega en IWC. Dit is de plek waar jij moet zien voor het kopen, verkopen, taxeren of reparatie van je vintage watch.

vintage-horloge-kopen

vintage-horloge-kopen

Bulang & Sons

Bulang & Sons is een online boutique waar moderne vakmanschap gecombineerd wordt met vintage horloges. De webshop zoekt naar unieke, ambachtelijke producten. We praten hier over pure passie. De webshop verkoopt¬†eigen gemaakte ‘urban essentials’: watch-straps, boxes en toolkits. Daarnaast koopt en verkoopt Bulang & Sons een breed assortiment van vintage watches in sublieme condities. De webshop heeft een showroom in Maastricht die zeker een bezoek waard is.

horloge-kopen-vintage

 

horloge-kopen-vintage

Amsterdam Watch Company

In de beroemde ‘negen straatjes’ bevindt zich Amsterdam Watch Company. Het accent van de winkel ligt op vintage watches. Beide oprichters zijn opgeleid aan de Horlogemakersvakschool in Hoorn. Daarom mogen zij zich de enige gediplomeerde horlogemakers met een eigen horlogewinkel noemen. Opmerkelijk is dat een gekocht horloge na twee jaar kan worden ingeruild voor een exemplaar dat minimaal een derde duurder is. De koper krijgt gegarandeerd de aankoopprijs terug, wanneer het horloge nog steeds in top conditie is. Hierdoor biedt de mogelijkheid zich aan naar het top-segment de klimmen.

horloge-kopen-vintage kopen-horloge-vintage

Om je vast een beetje warm te maken hebben wij enkele pareltjes voor jou op een rij gezet: