Compleet afzichtelijk Chateau voor Phillip Plein

Phillip Plein is zo ongeveer het enfant terrible van de modewereld. Wat hij produceert valt of in de categorie ‘prachtig’ of je vindt het werkelijk niks. Een middenweg is er gewoonweg niet. Uiteraard valt over smaak niet te twisten, maar de woning die hij heeft aangeschaft verdient allesbehalve een schoonheidsprijs.

 

Philip is er zelf in ieder geval mee in zijn nopjes. Voor de topontwerper was het in ieder geval genoeg reden om zijn aankoop via Instagram wereldkundig te maken. Dat is best handig, want nu weten we in ieder geval dat het gaat om Chateau Falconview in Bel Air. Het optrekje ligt op een lap grond van 3,6 hectare. Ruimte genoeg dus. Hoe de woning er uit zal gaan zien na de renovatie is nog een groot vraagteken. Wat we wel weten is dat de renovatie grondig zal moeten worden aangepakt. In de huidige vorm combineert de woning namelijk alles wat je niet wenst aan te treffen in zo’n huis.

Bovenstaande weten we dankzij de foto’s die Phillip vol trots heeft laten zien van zijn nieuwe woning. Nu vallen we niet over de indeling van het pand. Zo heeft de woning een prachtig gastenverblijf, een charmante oprit en een aangename uitstraling. Het is dan ook niet de woning op zich die ons de wenkbrauwen deed fronsen, maar de inrichting van het onroerend goed.

Binnenin vinden we namelijk 200 ‘kostuumvazen’ en zijn de wanden voorzien van handgeschilderd behang met teksten uit de opera The Magic Flute van Mozart. Mocht dat niet voldoende zijn om al gillend het pand te verlaten, hou je dan even vast. De hoge plafonds zijn bedekt met luipaardprint en we treffen een behangsoort aan wat nog het meest weg heeft van een kunstzinnige interpretatie van een jungle. Overigens snappen we heel goed waar Phillip er 200 miljoen euro voor neer heeft gelegd. Er is namelijk een 24-karaats gouden speelhal, marmeren standbeelden met gladiatoren, een trap die mogelijk rechtstreeks afkomstig van de set van Beauty and the Beast. De deurklinken zijn diamantvormig, net als de badkuip. Dat laatste lijkt trouwens verdacht veel op de Cybertruck van Tesla. Het geheel wordt gecompleteerd door talloze Swarovski kroonluchters. Tja, als je geld hebt, kan dit soort dingen doen. Gewoon omdat het kan. Zie hieronder een aantal foto’s: