Kleding kan duur zijn, helemaal als je van kwaliteit houdt. Echter, het kopen van dure kleding voelt soms echt als weggegooid geld, want dan ga je er in uit en gooit iemand zes shots Jäger over je nieuwe Acne Studio’s shirt. Dat is huilen, dus koop je maar die goedkope van de H&M. Toch is kleding van hoge kwaliteit de investering waard, maar dan moet je er wel met liefde mee omgaan.

Hieronder tien manieren om je dure kleding goed te verzorgen zodat het langer meegaat.

1. Shoe trees

Mocht je een nieuw paartje Trickers van vierhonderd euro hebben gekocht, dan wil je graag dat deze een lange tijd mooi blijven. Shoe trees, houten schoenspanners, gaan de vouwen in de schoen tegen alsmede ander slijtage. Aanschaffen dus.

kleding-beter-houden-1

cederhouten

schoenspanners €23,50 Shop nu

2. Was je kleding niet te vaak

Stinkt je kleding niet en ziet het er niet smerig uit, is het waarschijnlijk ook niet vies. Dan hoef je het dus niet te wassen. Denim hoef je bijna nooit te wassen. Bij een raw jeans is het gebruikelijk deze pas na een half jaar zijn eerste sopje te geven. Ook truien kan je prima meerdere keren aan.  Sportkleding en boxers is een ander verhaal.

kleding-beter-houden-12

3. Safe suède

Nieuwe suède bomber gehaald? Spray er wat bescherming overheen. Eigenlijk net als je suède schoenen, spray er een waterresistant spray overheen om hem langer goed te houden!

 

4. Hangen of vouwen?

Knits hang je nooit op. Door de kleerhangers krijgen ze hangplekken van de schouders. Ook gaan ze aan de onderkant lubberen doordat knits te zwaar zijn om te hangen.

kleding-beter-houden-3

5. Verandering is soms handig

Iedereen heeft dat ene favoriete t-shirt, of trui, of denim. Het is soms wel verstandig om een keer wat anders aan te trekken. Geef je favoriete pieces wat lucht. Ze verdienen het. Iedereen wil weleens een momentje voor zichzelf. Trek dus af en toe wat anders aan. De onderstaande heren laten even zien hoe je kleuren kan combineren, zodat je niet steeds je zwarte of witte tee aan hoeft.

kleding-beter-houden-4 kleding-beter-houden-6 kleding-beter-houden-5
via strato

6. Controleer je zakken

“Waar is die f*cking huissleutel?!” Ja, in die broek die je zojuist in de was heb gegooid. En ook je broek wordt niet blij van het feit dat een sleutel niet het binnenste van de zakken aan gort aan het scheuren is en vervolgens rustig doorgaat op de stof. Check dus of er nog meuk in je zakken zit voordat je het in de wasmachine deponeert.

7. Scheid honderd kleuren

Top idee, die donkere denim met je witte tee in eenzelfde was draaien. Nu heb je een indigo dyed t-shirt. Best tof. Minder fijn als dat niet helemaal de intentie was. Kleuren scheiden. Het klinkt als het makkelijkst in de wereld, maar gaat alsnog zo vaak fout. Donkere kleuren bij elkaar, lichte kleuren apart en wit ook. Succes.

8. Schoenverzorging

Hier schreven we eerder een artikel over. Maar je mooie leren schoenen verdienen aandacht. Ze willen ruw gepoetst worden en vervolgens zacht gestreeld. Check hier hoe.

9. Inside out, thank you very much

Keer je kleding binnenstebuiten voordat ze driekwartier rondtollen in de machine. Dit weerhoud je knitwear van pluizen en zo ga je tevens het verkleuren van je denim tegen. Makkelijk en effectief.

kleding-beter-houden-7

10. Jewellery juices

Mocht je regelmatig een horloge, ring of armband dragen, zorg dan dat je na het dragen ervan ze even afneemt. Dit zorgt dat ze hun shine niet verliezen en shine is iets dat je altijd wilt pakken #swag.

kleding-beter-houden-8