Loop eens aandachtig door je huis. Ga nu hoe je jouw huis opruimt; manieren waarop je spullen wegstopt. Kijk ook naar ruimtes die ongebruikt zijn en bedenk hoe je deze eventueel kan gebruiken als potentiële bergruimtes.

Hierbij een aantal suggesties.

Onder het bed

Wellicht gebruik je de ruimte onder je bed al om van alles in weg te stoppen. Misschien ook niet. Sommige bedden hebben al ingebouwde lades en opbergruimtes. Mocht dit niet het geval zijn, is het makkelijk om zelf iets in elkaar te flansen. Zie hieronder wat suggesties.

huis-organiseren-3 huis-organiseren-4 huis-organiseren-1 huis-organiseren-2

Onder de trap

Er zijn twee manieren om trapruimtes nuttig te gebruiken. Je kan de traptreden verbouwen tot lades. Dit zal alleen een vrij dure en moeilijke onderneming zijn. De onhandige ruimte onder de trap is een stuk bruikbaarder. Er is zoveel meer mee te doen wat je huis ineens keer zes doet shinen.

huis-organiseren-8 huis-organiseren-7 huis-organiseren-5 huis-organiseren-6

Meubels met meerdere functies

Een boekenkast kan ook als bureau fungeren. Een bank kan een koffietafeltje geïntegreerd hebben. Een vensterbank kan een ladekast hebben. Hieronder voorbeelden.

huis-organiseren-13 huis-organiseren-9

Aan of in de muren

Heb je weinig ruimte op de grond? Je hebt meer ruimte aan de muur. Al is het alleen al om je racefiets uit de gang te krijgen. Er zijn heel veel mogelijkheden, zoals hangende kasten, haken en planken om je spullen in of op te zetten.

huis-organiseren-17 huis-organiseren-18 huis-organiseren-15 huis-organiseren-14